Edwin & Wendy
Laatste maanden NL
Ons leven in Hobbs
Foto's
Contact
Gastenboek
Links

 

* * Woensdag 15 december - 7.58 uur AM (NL tijd 15.58 uur) * *

Vandaag is onze laatste dag in Hobbs. Het huis is leeg en de koffers zijn, zo goed als, gepakt. De laatste dingen worden vandaag geregeld (o.a. afsluiten internet en TV, Edwin een laatste keer naar het werk, ik nog een afscheidslunch) en dan onze laatste avond hier. De zenuwen zijn er zeker. Over slechts 22 uur rijden we nu in Texas op weg naar Dallas. Wat een raar gevoel!
 
En wat gaan we het hier missen. De zon, de omgeving, de ruimte, ons huis, de buurt.... en nog zoveel meer!
 
Hiermee komt dan ook een einde aan deze weblog. Iedereen die heeft meegeleefd/meegelezen, erg bedankt. Ook diegene die de afgelopen jaren mailtjes, kaartjes, kadootjes, sms-jes hebben gestuurd erg bedankt! Heeft ons erg geholpen om hier onze draai te vinden. Kan wel zeggen dat we deze 2 jaar in Amerika voor geen goud hadden willen missen. Wat een mooie tijd hebben we gehad en wat is het snel gegaan!
 
Ook een groot dankjewel voor al onze lieve buurtjes! Zonder jullie was deze tijd heel anders verlopen. Gaan jullie missen!
 
Farewell Hobbs, farewell New Mexico, farewell America. Hope to see it all again someday! And, HELLO HOLLAND!
 
 
 
* * Woensdag 8 december - 3.30 uur PM (NL tijd 23.30 uur) * *
 
Nog precies 1 week te gaan in Hobbs! Edwin is sinds vandaag klaar met het werken voor ETUS dus we kunnen beginnen aan ons laatste USA project... verhuizen! De laatste dingetjes aanschaffen en zorgen dat onze spullen klaar liggen voor het verhuisbedrijf. De spullen die in de container, voor verschepen, gaan zullen wij half januari in Hengelo terug krijgen. Tot die tijd gaan we dus weer (net als toen we deze kant opkwamen) uit koffers leven. Geen probleem, 4 koffers voor 5 weken moet genoeg zijn!
 
De afgelopen weken hebben we al enkele afscheids-etentjes gehad (en zelfs nog 3 in het vooruitzicht). Samen met Wouter, Sabine en Sylvie hebben we een afscheidsfeestje gegeven bij Wouter en Sabine in de garage. Een geslaagd feestje weer!
 
Dussss, we gaan aan het werk hier. Om maar 's wat te noemen.... de kerstversiering verwijderen. Hoe raar is dat 2 weken voor kerst??
 
TOT SNEL!
 

* * Donderdag 18 november - 8.45 uur AM (NL tijd 16.45 uur) * *  

En weer 3,5 week verder! Nog slechts 4 weken te gaan. De tijd gaat nu ineens wel bijzonder snel! Hebben het gevoel snel nog van alles te willen doen. Eerst maar eens 1 van de laatste updates.

Afgelopen weekend zijn we naar San Antonio geweest met Wouter en Sabine. Hadden zeer goed hotel, hebben flink ge-outlet-shopt, rondje Riverwalk gelopen en zijn naar een NBA-wedstrijd (Spurs - Sixers) geweest. Was weer een erg gezellig en zeer geslaagd weekend!
 
Verder is Martijn, met collega Dennis, in Hobbs geweest. Samen hebben we o.a. rondgereden in Hobbs, zijn we naar Lubbock geweest en als klapper hebben we (met vele andere nederlanders en duitsers) een bezoek aan de Beach Boys (de echte) gebracht. Ondanks alle zitplaatsen en het ietwat saaie amerikaanse publiek hebben wij er een erg goede avond gehad.
 
De komende weken zullen in het teken staan van de verhuizing. De verhuizer is inmiddels geweest om een inschatting van het aantal dozen te maken. Enkele dagen voor vertrek zullen zij de boel hier inpakken en zorgen voor de verscheping naar Nederland. Aan ons de taak om alles weer eens goed door te kijken. Je verzamelt veel in 2 jaar kan ik zeggen!

Hebben nog 1 lang weekend te gaan; het is Thanksgiving volgende week. Zoals het er nu uitziet blijven we in Hobbs maar misschien is het zonde om niet nog 1x iets te gaan zien van dit prachtige land...

TIP Check hier 'The National Anthem' voorafgaand aan wedstrijd Spurs-Sixers.

 * * Maandag 25 oktober - 8.31 uur PM (NL tijd 4.31 uur) * * 

Dat het einde voor ons in Hobbs nadert is vandaag wel erg duidelijk geworden. Vandaag zijn er namelijk 5 auto's uit onze straat verdwenen. De auto's zijn vandaag al aan hun reis naar Nederland begonnen. Alle voorbereidingen, qua papierwerk en verzekeringen, waren al getroffen maar vanmorgen werd er gebeld dat er iemand over een uur in Hobbs zou staan om de auto's op te halen. Fijne timing weer maar goed, de heren zijn van het werk terug gekomen en hebben samen met de chauffeur de auto's veilig op de 'aanhanger' gekregen. De auto's zijn nu onderweg naar Houston en zullen daar klaargemaakt worden voor een reis per boot. Na ongeveer 5 weken op zee zullen ze dan in Rotterdam aankomen. Dat de auto's nu al weg zijn is onze eigen keuze, we willen graag de auto's zsm hebben als we in Nederland zijn. Erg spannend!
 
Verder is vandaag duidelijk geworden dat we met ons 6-en (Wouter, Sabine, Marc, Sylvie en wij) terugvliegen naar Nederland. Even leek het erop dat we apart (via Houston of Dallas of andere dag) zouden vliegen maar nu vliegen we toch samen vanuit Dallas rechtstreeks naar A'dam. De andere nederlanders blijven hier of gaan al eerder naar Nederland. Het wordt dus toch nog een beetje 'samen uit, samen thuis'. Erg blij mee!
 
Dus, nog slechts 8 weken te gaan. Gaan niet stil zitten, hebben nog een weekend weg gepland: met Wouter en Sabine nog een keer naar San Antonio. Daar waar het gezellig is en waar de grootste outlet hier in de 'omgeving' (7 uurtjes rijden) te vinden is. Nog 1 keer gaan we proberen voor spotprijzen onze garderobes aan te vullen, vooral met winterkleren helaas :(. We blijven 2 nachten en Sabine mailde me net kaarten voor een professionele basketbalwedstrijd door; San Antonio Spurs vs. Philadelphia 76ers. Zegt me niets maar we pakken het mooi nog even mee!
 
Heb behalve de foto's van het opladen auto's ook foto's van een erg goed feestje (afgelopen zaterdag) bij Marc en Sylvie toegevoegd.
 
 
* * Vrijdag 15 oktober - 6.12 PM (NL tijd 2.12 uur) * *
 
Na 4 weken bezoek zitten we weer in een 'leeg' huis.... Even wennen moet ik zeggen. Vanmorgen hebben we mijn moeder, na 2 weken Hobbs, weer naar Midland gebracht. Op dit moment vliegt ze bijna Amerika uit op weg naar Amsterdam. Wat een heerlijke weken hebben we gehad. We hebben gedaan waar we zin in hadden en hebben Hobbs een weekend verlaten voor een bezoek aan Albuquerque. Daar werd de Balloon Fiesta, 's werelds grootste luchtballon-event, gehouden. Er zijn dagen tijdens dit festival (duurt 2 weken) waarop er bijna 600 ballonnen de lucht in gaan. In dit laatste weekend waren het er niet zo veel maar het was zeker mooi en indrukwekkend. Erg leuk om ook dit weer gezien te hebben. Verder was het vooral genieten van mooi weer en samen zijn. Vakantie met een hoofdletter!
 
Mam, bedankt voor alles! Hebben je zien genieten van alles. Vonden het erg gezellig met je hier!  
 

* * Woensdag 29 september - 11.46 uur PM (NL tijd 7.46 uur) * *

Alweer een maand verder en eindelijk weer eens een bericht. Lang geleden want we zijn, op onze manier, druk geweest. Op 11 september zijn Edwin en ik naar New York gevlogen. Beetje creepy om op 11 september die kant op te gaan maar dat was een foutje. We dachten voor de 12de geboekt te hebben want op die dag vloog ook Anja van A'dam naar New York. Wij waren er dus niet 40 minuten eerder (zoals geboekt dachten wij) maar 24 uur en 40 minuten. Ach, een extra dag in NYC... we noemen het maar mazzel hebben. Want wat een stad is dat! Hebben met ons 3-en een geweldige week gehad en hebben zoveel mogelijk gedaan en gezien. Op zaterdag 18 september zijn we met ons 3-en van NYC naar Midland gevlogen en Anja is hier vanmorgen weer weggegaan (inmiddels is ze 5 minuten geleden weer in A'dam geland).  Een treurige dag gehad dus maar we kunnen weer terug kijken op een super tijd. Inmiddels staat ons volgende bezoek al bijna weer in de startblokken. Vrijdag halen we m'n moeder van het vliegveld. Concrete plannen om Hobbs voor een paar dagen te verlaten zijn er (nog) niet. Het wordt vooral vakantie vieren in Hobbs. Aangezien het hier nog 30 graden is en volop zon komt dat wel goed.
 
Als laatste nieuws is het sinds gisteren bekend dat wij allebei in december weer naar Nederland komen. Even leek het erop dat ik alleen terug zou komen en Edwin hier nog een half jaar zou blijven ivm een nieuwe uitdaging/kans op het werk. Uiteindelijk is de vacature bijgesteld van een half jaar naar een jaar en dat vinden wij echt te lang om of hier toch samen te blijven of gescheiden te gaan wonen. Dus komen we allebei ergens voor kerst (waarschijnlijk!) terug om ons weer in Nederland te settelen. Dat wil dus zeggen dat we nog slechts een week of 10 in New Mexico hebben. En dat voelt stiekem ineens toch raar... En hoe bizar snel zijn die 2 jaren voorbij gegaan. We komen de laatste weken wel door; genieten van prachtig New Mexico, het mooie weer en al het moois eromheen!
 
Sis, wat een vakantie was dit weer! We hebben het onwijs leuk gehad met je en damn, wat mis ik je!!!!
  

* * Donderdag 26 augustus 9.00 uur AM (NL tijd 17.00) * *   tijdsverschil weer 8 uur

En we zijn weer thuis. Wat is de tijd snel gegaan!!! Gistermorgen hebben we de camper weer ingeleverd na nog, sinds het laatste bericht, een super leuke week te hebben gehad. In Nashville hebben we het toppunt van de vakantie beleeft. Nashville is waanzinnig! Wat een sfeer en gezelligheid. Super leuke dag/avond! Na Nashville zijn we naar Memphis gereden. Daar hebben we Graceland bezocht. Na een tour door het huis van Elvis Presley (een supermooi huis!) zijn we over z'n landgoed gelopen, hebben z'n auto's, vliegtuigen, pakken, gouden platen, graf en tientallen giftshops bekeken. Leuk om hier geweest te zijn. Na Memphis was het programma van de vakantie afgerond en zijn we richting San Antonio gereden. Op de route lag Hot Springs N.P. (National Park); het oudste en kleinste park van de USA en is niet alleen bekend om 'je-raadt-t-al' z'n hot springs maar ook als hometown van de familie Clinton. Hier even gestopt en gelopen door het stadje, het service-center bezocht (zit in een oud badhuis wat nog te bezichtigen is; erg mooi!) en naar een uitzichtpunt gereden. Dit alles weer in een temperatuur van zo'n 40 graden.  De dag ervoor hebben we op de thermometer het maximale aantal graden gehaald; 120F/50C. Ongelooflijk, wat een hitte hebben we gehad. Het lage aantal toeristen in de maand augustus aan deze kant van de USA is verklaarbaar. Het is zeker niet de maand voor een vakantie aan deze kant. Mocht je ooit een camperreis willen maken dan deze route niet doen in augustus. En eerlijk gezegd, Florida en de omliggende staten zijn mooi maarrrrr het westen is echt mooier! Die kant biedt veel meer afwisseling met name door de prachtige natuur daar. Al met al hebben we wel weer een top vakantie gehad en wilden de camper nog helemaal niet terug brengen. Wat een luxe is het reizen per camper. Hebben weer genoten van alles. Op naar de volgende vakantie... welke niet lang meer duurt... sorry....
 
Het totaal aantal gereden miles: 4200 (6720 km)
 
 
* * Woensdag 18 augustus - 5.40 uur PM (NL tijd 00.40 uur) * *
 
Inmiddels zijn we 2 staten verder en weer een stukje dichter bij huis. We zijn aangekomen in Nashville Tennessee; de place-to-be als het gaat om Country muziek. Ook daar waar het weer regent. Dus vanmiddag doen we helemaal niets. We bladeren wat folders door en maken een programma voor morgen. De voorspellingen voor morgen zijn namelijk een heel stuk beter. Gelukkig! Maar goed, de afgelopen dagen waren weer super. In Daytona hebben we weinig van de plaats gezien, we zijn gestrand bij het bekende circuit van Daytona 500 Experience. We konden ons er op de valreep nog inschrijven voor een VIP rondleiding en dat hebben we gedaan. Erg leuk! De dag erna hebben we alleen maar gereden om zover mogelijk in de buurt van Atlanta te komen. Een half uur voor downtown Atlanta hebben we opnieuw een camping gezocht. In Atlanta hebben we de volgende dag (gisteren dus) een rondleiding gehad door het hoofdkantoor van CNN (1 van de kantoren; in totaal zijn er 3). Het was niet helemaal wat we er van verwachten maar het was leuk om gezien te hebben. Na CNN zijn we naar de Coca Cola gegaan (kleine 10 minuutjes lopen) en hebben daar veel gezien, gehoord en geproeft. Rond 4 uur zaten we weer in de camper en hebben we nog een 1,5 uur gereden. Op de camping hebben we gezwommen en de bbq weer aangedaan. Grappig verhaal is dat je op zo'n camping soms ook erg leuke gesprekken hebt. Zo kwamen we gisteren in het zwembad in gesprek met een leuk en zeer sympathiek amerikaans echtpaar (82 en 75 jaar). Meneer was al enkele malen in Nederland geweest en, bleek later, dit was op uitnodiging om als pianist op te treden op een festival. Heb deze meneer later nog even gegoogled (zo nieuwsgierig ben ik dan wel) en wat blijkt... meneer Seeley (Bob) is een wereldberoemde boogie-woogie pianist. Ons niet bekend. Dus geen foto's en geen handtekening, wel een leuke herinnering!
 
Aantal gereden miles: 3116 (4985 km)
 
 
* * Zondag 15 augustus - 8.35 uur AM (NL tijd 14.35 uur) * *  Tijdsverschil nu 7 uur

Weer een paar dagen verder in Florida. Zonnige dagen gelukkig! De dag in Key West was erg leuk, het is er super toeristisch maar doordat het nu laagseizoen is was het er niet heel druk. Dat het laag seizoen is wisten we (o.a. door de extreem hoge temperaturen en hurricane-seizoen) maar het is verder overal wel erg rustig. We hadden wel wat meer drukte verwacht, op de meeste campings zijn wij bijna de enigen. Inmiddels zijn we van Key West via Miami al weer een eind boven in Florida. In Miami hebben we het Art district en het strand bekeken. Het was er zo warm dat we het daar ook bij gelaten hebben. Wel een erg mooie stad trouwens; mooie gebouwen, mooi strand en vele mooie mensen. Op dit moment zitten we in Titusville, dichtbij Cape Canaveral en daar hebben we gisteren een raketlancering gezien. Ondanks dat het met 5 minuten gebeurd is is het spectaculair om te zien. Hebben vele foto's maar door de trage internet-verbinding (als er al internet is) plaats ik de foto's later thuis. Na de lancering hebben we de hele dag bij de NASA rondgekeken, waar vooral de 3D films erg mooi zijn. Vandaag gaan we naar Daytona beach. Helaas geeft de weersvoorspelling regen aan maar we zien wel. Na Daytona willen we alvast een stuk richting Atlanta rijden. De weg terug is begonnen maar er staan nog een aantal bezienswaardigheden op het programma; CNN, Coca Cola (beide Atlanta), Nasville, Graceland (Memphis). We hebben nog 9 dagen dus dat moet lukken.

Aantal gereden miles: 2343 (3749 km)
 

* * Woensdag 11 augustus - 9.10 uur AM (NL tijd 15.10 uur) * *  Tijdsverschil nu 6 uur

Een groet vanuit Florida! Ruim een week geleden zijn we begonnen aan onze tweede campervakantie in de USA. Deze keer met ons 2-en en deze keer ontdekken we de andere kant van de USA, het oosten. We zijn zondag de 1ste augustus naar San Antonio TX gereden, zo'n 7 uur rijden. De volgende dag hebben we de camper (kleiner - logisch nu met z'n tweeen - dan vorig jaar maar zeker zo comfortabel!) opgehaald, de spullen uit de auto overgepakt en zijn we richting de kust gereden. Via de staten Texas, Louisiana (New Orleans) en Missisippi zijn we 5 dagen geleden in Florida aangekomen. De zogenaamde Sunshine state.... maar we hebben nog weinig zon gezien. Het begon prachtig maar de afgelopen 4 dagen hebben we vooral veel regen gezien. Zo is ook ons bezoek aan de Everglades in 't water gevallen; hebben niets gezien, geen krokodil te bekennen. Helaas. Vandaag wil het beter worden en dat komt goed uit. We staan namelijk op een mooie camping op Key West, het meest zuidelijk gelegen eiland van de USA. Vandaag gaan we een dag niet rijden maar naar het strand (hopelijk zonder regen) en de stad bekijken.

Het tot dusver aantal gereden miles; 1915 (3064 kilometer)

Meer verhalen over deze reis later bij de foto's.

* * Woensdag 21 juli - 9.32 uur AM (NL tijd 17.32 uur) * *

Zijn we weer! Inmiddels zijn we alweer ruim een week thuis in Hobbs. Wat hebben we genoten in NL! Veel gedaan en velen gezien. Groot voordeel was ons verblijf in Hengelo dankzij het zeer royale aanbod om gebruik te maken van het huis van Boet en Marjan (nogmaals, heeeeel veel dank!). Wat hebben we zoal gedaan... ehm... ik ben begonnen in Den Haag bij Anja. Lekker ouderwets gezellig en samen naar Scheveningen geweest en gewinkeld in Den Haag. Vervolgens in Hengelo doorgebracht en daar bijgekletst met velen, erg leuk. Na 7 dagen (shoppen, visites, borrelen, lekker eten etc) ben ik weer naar t westen gegaan en heb daar Edwin van Schiphol gehaald. Samen hebben we op zich niet veel ondernomen (ouders, oma en huizenjacht uiteraard wel) maar verder zoveel mogelijk je 'eigen' mensen zien. Onze zoektocht naar een geschikt huis gaat voorlopig via internet verder. Mooie bijkomstigheid deze weken was natuurlijk de voetbal en het weer. Wat hebben we het warm gehad!!! En dan voetbal.... wat een gekte! Het weekend voor vertrek zijn we weer naar Anja gegaan en hebben daar nog genoten van 2 dagen strand, lekker eten (patat, kroketten, bamieschijven :-)) en de finale WK (iets minder genieten maar ok). Maandagochtend zijn we richting Schiphol gereden waar we eerst de auto weer hebben ingeleverd. Vervolgens hebben we gewacht op Ferry en Irene (kinderen van Erwin onze buurman die wij hebben meegenomen naar Hobbs) en zijn we na een redelijk voorspoedige reis weer goed in Hobbs aangekomen. Toegegeven; twas niet heel relaxed, overal lange wachttijden en hier en daar klein oponthoud door foutief ingevuld ESTA formulier (verplicht als je USA inkomt), geen koffer, kinderen van een ander bij je enz. Maar eind goed al goed, we hebben de overstap in Houston gered (had geen 15 minuten langer moeten duren terwijl we toch zeker 3 uur de tijd hadden - zo vreselijk waardeloos die douane in Houston) en om 11.30 PM stonden we weer in eigen huis! Top vakantie gehad weer.

Een groot DANKJEWEL voor iedereen die de tijd weer gevonden heeft om met ons af te spreken. We vonden t heerlijk in NL. Tot over 5 maandjes!
 
 

* * Zaterdag 19 juni - 04.20 uur PM (NL tijd 00.20 uur) * *  

Stress in huis! Overal ligt wat en de koffer is nog steeds leeg...... Over een paar uur moet alles weer op z'n plek staan en moet de koffer vol zijn. Eigenlijk een normale stress-dag voor een vakantie (althans voor mij, niet voor Edwin; die pakt een koffer in 10 minuten). Vanavond nog een verjaardag bij de buren en morgen op weg naar Nederland! Alleen ik, Edwin vliegt de 29ste (de 30ste in NL). Weet zeker dat het allemaal op tijd klaar is maar het blijft spannend!

Tot in Nederland!

 

* * Dinsdag 8 juni - 08.15 uur AM (NL tijd 16.15 uur) * *

Een hele korte update. Martijn heeft ons 5 dagen geleden weer verlaten en is zonder vertraging een 'paar' uur later weer veilig in Nederland aangekomen. Vandaag, dinsdag, komen Chiel en Mirjam terug. Zij zijn vanmorgen vertrokken vanuit Santa Fe, zo'n 6 uur rijden nog naar Hobbs. We zijn erg benieuwd naar alle verhalen en hun kampeer-avontuur. Ik weet niet hoe de temperaturen waren waar zij zijn geweest maar hier was het de afgelopen dagen boven de 40 graden. Beetje te warm misschien voor het slapen in een tentje. 
 
Trouwens, Edwin en Martijn zijn, financieel gezien, niet rijker teruggekomen uit Las Vegas. Surprise...! Wel hebben ze het er super leuk gehad (zie enkele foto's). Die stad is ook geweldig! Hoop dat we nog tijd kunnen vinden om er dit jaar nog 's heen te gaan. Zie hier een filmpje over Las Vegas, de Grand Canyon en de Hooverdam.
 
Verder geen nieuws. Ik ga alles weer even in orde maken voor 't (terug-)komende bezoek, nog even Skypen, voorbereidingen doen voor bbq en dan genieten van weer een mooie zomerdag!
 
Martijn, nogmaals erg bedankt voor alles. Je weet het, als je nog 's in Hobbs moet zijn dan ben je absoluut welkom hier!
 
 
N.B. 3.00 uur PM: Mirjam en Chiel zijn terug in Hobbs; hebben een mooie reis gemaakt en zijn ook erg enthousiast over Amerika! 
 
 
 
* * Vrijdag 28 mei - 11.20 PM (NL tijd 7.20 uur) * *
 
Even kort bijpraten/typen want het laatste bericht is alweer van enkele weken geleden. Inmiddels is er weer van alles gebeurd en vanavond heb ik de tijd voor een update, heb namelijk het huis voor mezelf. Martijn en Edwin zijn vanmiddag vertrokken naar Las Vegas en komen maandag terug (maandag is een feestdag hier; memorial day). Ze rijden er met een huurauto naar toe en vliegen terug. Dit is de mooiste manier om Las Vegas vanuit hier te bezoeken. Om met de auto heen en weer te gaan is te ver voor een weekend en als je heen en weer vliegt dan mis je een mooi gedeelte, namelijk de Hooverdam en de Grand Canyon. Martijn is hier sinds donderdag de 21ste. Enkele uren voor zijn komst zijn Chiel en Mirjam vertrokken voor hun auto-vakantie door zuidwest USA. Chiel en Mirjam zouden hier vanaf 14de zijn maar zij zijn de eerste dag gestrand in Houston vanwege zwaar onweer en tornado's in Midland. Deze ervaren reizigers hebben in Houston een hotel gezocht en konden gelukkig de volgende dag hun reis naar ons vervolgen. Met zowel Chiel en Mir als met Martijn hebben we inmiddels heel wat kilometers gemaakt. Allemaal met evenveel plezier want ook deze bezoekers zijn allemaal onder de indruk van wat ze hier zien, doen en meemaken. Erg leuk als je bezoek zo enthousiast is! Zie de foto's voor wat we gedaan en gezien hebben.
 
De 'Bradley-Court-1613' agenda ziet er verder als volgt uit; maandag komen Martijn en Edwin terug. Donderdag vliegt Martijn weer naar NL. Uiterlijk de dinsdag erna komen Chiel en Mirjam weer hier en zij vliegen de 12de weer naar Nederland.
 
Laatste berichten van alle reizigers:
Mirjam en Chiel: "Wij zitten sinds gistermiddag in Grand Canyon, na Catalina State Park en 3 dagen Sedona. Vandaag van 6.30 tot 16.00 uur in Grand Canyon gewandeld. Spectaculair, maar omhoog erg vermoeiend" (sms gisteren).
Martijn en Edwin: Om 11.05 PM (net dus) per Skype met Edwin gesproken. Ze hebben gereden tot Holbrook (Arizona), zo'n 9 uur rijden hier vandaan. Het grootste gedeelte zit erop.
 

* * Zondag 2 mei - 11.50 uur PM (NL tijd 7.50 uur) * *

En we zijn weer thuis. Wat een super week hebben we gehad. Hebben heel veel kilometers gemaakt maar wat was het mooi! Seattle is helemaal waar we op hoopten; prachtige stad. Hebben bijna moeten rennen om alles wat we wilden zien ook te zien. Was absoluut de moeite waard! Bekijk de foto's voor onze tour door de stad. Zoals gezegd zijn we van Seattle naar Salt Lake City gevlogen. Van daar zijn we met de auto via Idaho naar Jackson Hole gegaan, zo'n 5 uur rijden. Mooie route! Vanuit Jackson Hole hebben we geprobeerd om Yellowstone te bezoeken. Helaas begon het onze eerste nacht daar met sneeuwen. Helaas ook dat er nog maar 1 ingang van dit park geopend was. Deze ingang, 3 uur rijden, hebben we gehaald maar het zicht was door de sneeuw en de sneeuwstorm op dat moment echt zo slecht dat we terug gegaan zijn. De volgende dag zijn we door het Grand Teton park gereden. We hebben zowaar nog wat herten en andere beesten gespot maar geen buffels en beren. Heel jammer! Van Jackson Hole zijn we na 3 nachten weer naar Salt Lake City gereden waar we toch nog een middag door de stad hebben kunnen lopen. Interessante stad ook; tis de hoofdstad van Utah en de religieuze hoofdstad van de mormonen (en dat is duidelijk te zien aan o.a. de vele tempels). Hadden ook daar nog wel een dag willen blijven. Wie weet komen we er ooit nog 's. Als we de kans nog krijgen voor een bezoek aan Yellowstone, in een betere maand, dan gaan we deze toch nog pakken. We zien wel.

Gisteren waren we iets na 4 uur 's middags weer thuis en konden we gelijk door naar een koninginnedag-feestje in het park. Goed en gezellig hollands feestje weer!  
 
Aantal bezochte staten in 1 week: 8. Texas (vliegveld Midland), Colorado (vliegveld Denver), Washington (Seattle), Utah (Salt Lake City), Idaho (route SLC naar Jackson), Wyoming (Jackson Hole), Montana (West-ingang Yellowstone Park), New Mexico (thuis).
 
Ik heb te veel foto's voor 1 map en ik heb er dus 2 van gemaakt; Seattle heeft een eigen map. Toevallig vond ik net nog een leuke link over Seattle; RTL Travel in Seattle.
 

* * Vrijdag 23 april - 3.59 uur PM (NL tijd 23.59 uur) * * 

Goed, een update. Alles gaat z'n gangetje. Werk, school, sport... niets bijzonders. Het weer valt nog steeds tegen. De temperatuur is goed maar de zon is er nog te weinig. De laatste dagen hebben we regen en onweer gehad. Vandaag is het zelfs koud en waait het hard. Edwin en ik zullen het de komende week nog veel kouder krijgen; we vliegen namelijk morgenochtend naar Seattle (4 uur vliegen naar boven, bij Canada). Daar blijven we 3 dagen en dan vliegen we door naar Salt Lake City. Van daar uit rijden we naar Yellowstone park, 1 van de grootste nationale parken van Amerika. Eigenlijk is de periode om dit park te bezoeken niet goed. Sommige paden/wegen zullen nog afgesloten zijn en er kan nog sneeuw liggen (sneeuwt er nu ook helaas). Het was de keuze, nu of niet. We mogen dan nog 8 maanden hier zijn, we komen tijd te kort. We moeten nu goed plannen om de dingen die we nog willen zien te gaan doen.  

Ook zijn we sinds het laatste bericht nog een weekend in Los Angeles geweest. Zijn er heen gevlogen, rechtstreeks vanaf Roswell, en zijn met een auto terug gegaan. Mijn auto! Nogmaals, auto's zijn hier zo enorm veel goedkoper dat we toch ook voor een 2de gekeken hebben. Ik ben nu de gelukkige eigenaar van een 5 jaar oude (jonge!) VW Beetle, erg cool! Hebben nu dus allebei een auto om mee te nemen naar NL. Deze koop moest ook nu geregeld worden want we moeten dingen die we mee terug naar NL willen nemen minimaal een half jaar in ons bezit hebben. Als dit niet zo is dan komt de belasting in NL zijn deel halen. Weg een groot stuk voordeel dus. Het bezoek LA was echt super leuk. De dag begon vroeg (3.30 uur) en om 8.30 uur stonden we op het vliegveld in LA. Daar zijn we opgehaald door de verkoper van de Beetle. Aankoop via Ebay dus erg spannend. Maar, aardige man die ons meenam naar z'n huis en de auto. Daar kennis gemaakt met z'n vrouw en kinderen. Zijn nog even een stuk de stad ingelopen (Beverly Hills). Wat een geweldige buurt en stad is dat toch! Verhuizen? Och, ik meteen!!!! De vrouw des huizes had bij terugkomst brood met haring voor ons gemaakt, had met haar gesproken over dingen die wij allemaal in Hobbs niet konden krijgen. Uiteraard in LA wel. Daarna zijn we begonnen aan de reis terug, 1600 km (vergelijkbaar met Haaksbergen -> Barcelona). Mooie reis, mooie route en super auto. Blij!
 
Zal 's kort het programma voor de rest van dit jaar beschrijven zodat je een idee krijgt: 14 mei komen Chiel en Mirjam. Zij blijven een paar dagen en gaan dan zo'n 2,5 week een reis door USA maken. In de periode dat zij die reis maken komt Martijn (is hier ook zakelijk; machine afleveren LES projekt). Edwin en Martijn zullen o.a. een weekend naar Las Vegas gaan. Als Martijn weg is komen Chiel en Mirjam terug en zullen ze nog een klein weekje hier zijn. Twee weken na hun vertrek vlieg ik naar NL voor 3 weken. Edwin volgt mij een dag of 10 later. Half juli vliegen we samen weer terug. In augustus hebben we onze 'grote' vakantie en willen we met een camper de oost-kust gaan bekijken (via New Orleans naar Florida, dan omhoog en via het binnenland weer terug), In september gaan we Anja ontmoeten in New York. Daar gaan we een kleine week samen doorbrengen en vervolgens zullen we samen hierheen vliegen. In oktober komt ook mijn moeder Hobbs nog 's bewonderen. En daarna? Dan zijn de vrije dagen echt wel op en kunnen we ons voorbereiden op een terugkomst naar Nederland. Denk dat we dan wel het maximale uit deze 2 jaar hebben gehaald. Hebben vaak zin om terug te gaan maar vaak ook helemaal niet. Zo'n leven vol reizen krijgen we natuurlijk nooit meer terug. Laat ik wel eerlijk zijn dat het zeker niet altijd tof is om zo ver weg te zijn. Maar goed, we redden ons en gaan gewoon snel door met plannen maken en het bekijken van al het moois in de USA!
 
 
Familie Kremers, heel veel plezier dit familieweekend! Maak er een mooi feest van.
 
 
TIP: Klik hier voor een filmpje van Prom at the Hobbs Highschool 2010. Je moet klikken op de zesde foto (video's april). Zeker doen!
 

* * Woensdag 31 maart - 8.40 uur PM (NL tijd 4.40 uur) * *    tijdsverschil weer 8 uur

En we zijn weer (4 dagen) thuis! Hebben een goede vakantie gehad. Eigenlijk precies zo'n vakantie als we wilden. Zon, prachtig hotel, super kamer, heerlijk eten, etc. De vluchten zijn kort en zijn prima gegaan. Het is krap 3 uur vliegen en je bent in Cancun. Zelfs op de terugweg waren we in Houston binnen een half uur door de douane en hadden we ook al onze koffer. Onvoorstelbaar snel! Hierdoor hebben we gelukkig makkelijk onze vlucht (en laatste voor die dag) naar Midland kunnen halen. 

Goed, Mexico verder. We hebben niet echt bijzonder veel gedaan. We zijn o.a. een dag naar Cancun geweest (was bewolkt die dag) en hebben daar door een Mall geslenterd. Zijn een dag (bewolkt en zelfs stortbui) naar tempels van de Maya's in de Mayastad Tulum geweest. Leuk om gezien te hebben maar het viel ons wat tegen. Het zijn ruines, je loopt er langs maar er is erg weinig aan informatie. Beetje jammer. Als laatste 'excursie' zijn we een dag naar Playa del Carmen geweest en dat is echt zo leuk!!! Hier heb je echt het vakantiegevoel. Leuke winkels, restaurants en barretjes. Je hoort overal zomerse en vrolijke mexicaanse muziek en het is er heerlijk druk. Ook wij zijn er met wat souveniers weg gekomen. Ik vind het allemaal leuk. Zoveel kleur, echt mooi!
 
De overige dagen hebben we ons vermaakt in en rond het hotel. Helaas was het stuk strand zo druk dat we daar geen bedjes gevonden hebben maar aan het zwembad was het ook prima. 's Avonds kon je kiezen uit een buffet (was goed) of uit 1 van de 8 a la carte restaurants. Na het eten zijn we regelmatig naar een voorstelling gegaan; resort heeft een fanatiek en professioneel animatieteam met elke avond een ander thema in het 'theater' zoals Grease, Salsa, 70's/80's, Broadway etc. Echt een perfect resort voor 9 dagen genieten!
 
Sinds we terug zijn is het ook zomer in Hobbs. We hebben al 4 dagen zon en temperaturen van boven de 25 graden. Aan de tuin wordt gewerkt, wil nu graag de mexicaanse kleuren in de tuin brengen. De gekleurde hangmat vanuit Mexico helpt daar goed bij :-). Laat de zomer maar komen!
 
 
Tenslotte nog: Ieder die aan verjaardag Edwin gedacht heeft THANKS!
 
 
* * Woensdag 17 maart - 11.35 uur PM (NL tijd 5.35 uur) * *    tijdsverschil weer even 7 uur!

Vamos a México! Ofterwijl... wij gaan naar Mexico! We gaan Hobbs 9 dagen verlaten voor 24-uurs entertainment in Playa del Carmen. Zon, zee, strand en leven in de brouwerij, heerlijk! Morgen vertrekken we om 4.50 uur PM vanaf Midland en een goede 3 uur (incl. overstap in Houston) later staan we in Cancun. Daar hebben we een auto gehuurd zodat we zelf naar ons hotel (zie YouTube) kunnen rijden. ZIN!!!

Zijn trouwens de afgelopen dagen bij veel familie, vriendjes en bekenden langs geweest. Virtueel dan... via Google Streetview. Heb me vermaakt met 'oude' routes volgen (woon-, werk- etc). Heb het allemaal weer even gezien, hoe leuk! Heb zojuist de boulevard in Scheveningen bewandeld ;-). Kijk hier voor onze straat in Hobbs (straat - Baadley Crt. ipv Bradley Crt-, niet ons huis... deze stond er toen nog niet helaas). 
 
Tot na de vakantie!
 

* * Woensdag 24 februari - 8.01 uur PM (NL tijd 04.01 uur) * *

Even kort; we hebben te vroeg gejuicht. Opnieuw was het even weer winter in Hobbs. Gistermorgen was alles ineens weer wit. En dan, al bijna normaal..., slaat hier een lichte paniek toe. Scholen blijven gesloten en deze keer hoefden zelfs de heren niet de 'gevaarlijke' tocht naar het werk te maken; ijs/sneeuwvrij..... Vandaag is bijna alles weer weg en naar mijn idee was dit wel erg overdreven. Ongelooflijk. Zeker als je dan weet dat er in Nederland bijna 3 maand sneeuw heeft gelegen. 

En nog steeds geen Live schaatsen hier. Wel zijn de 10, inmiddels 'beroemde', minuten van Sven Kramer uitgezonden. Check hier het bericht van vandaag op de sportpagina van de Hobbs Sun, onze krant hier. Eindelijk Nederlands nieuws in Hobbs.... wel jammer dat het om zo'n bizar verhaal gaat.
 

* * Zaterdag 20 februari - 9.10 uur AM (NL tijd 17.10 uur) * * 

Alweer bijna 3 weken verder en tijd voor een kleine update. We hebben sinds 2 dagen eindelijk voorjaar in Hobbs en dat is heerlijk! Vorig jaar om deze tijd was het weer hier absoluut beter. Zo'n 1,5 week geleden lag ook hier ineens weer sneeuw. Normaal sneeuwt het hier per winter misschien 1x. Nou, dit jaar zeker heel veel vaker. Niets vergeleken met Nederland uiteraard maar toch.... Zoals het er nu uitziet gaan we de goede kant op.

Vorig weekend zijn we met Marc, Sylvie en Dennis naar Ruidoso geweest. We hadden een lang weekend ivm een feestdag op maandag; President's day. Zaterdagmorgen zijn we rond een uur of 10 vertrokken en zo'n 3 uur later waren we in Ruidoso. In het stadje zelf lag weinig sneeuw maar op de piste genoeg voor een dag skien voor de liefhebbers. Zaterdagmiddag hebben we kort door het stadje geslenterd, de piste bekeken en.... een afspraak gemaakt voor een foto-shoot in Western Style. Dat laatste wilde Sylvie en ik graag maar Edwin en Marc zeker niet. Dennis vond het wel lachen en dat maakte het 3 tegen 2 ;-).

Zondagmorgen na een goed en stevig ontbijt bij de, naast ons hotel gelegen, Danny's en daarna richting de piste. Marc, Sylvie en Edwin zijn meteen skies gaan huren en naar boven gegaan. Een prachtige dag, ook voor de niet skiers, het weer was super. Dennis en ik hebben heerlijk in het zonnetje gezeten!
 
Maandagmorgen dus naar de foto-shoot gegaan. Wat leuk was dat! Ook Marc en Edwin vonden het achteraf toch geslaagd. De fotograaf had alle tijd en zette ons in allerlei posities, vertelde wat voor een 'scene' de foto moest weergeven, arm iets meer zo, voet daar, niet lachen, etc. Erg leuk om gedaan te hebben en nog leuker is het om die foto's te hebben. We wonen tenslotte toch 2 jaar tussen de cowboys! Na het maken van de foto's zijn we langs een 'winterpark' gegaan waar je met banden naar beneden kan glijden. In de loop van de middag zijn we weer richting Hobbs gereden.
 
Het programma van dit weekend....gisteravond naar de basketbalwedstrijd van de Hobbs Eagles, straks richting woestijn met de quads, vanavond met 19 personen naar een motorcross in het Event Center en morgen...? Nog geen idee, we zien wel.
 
De uitzendingen van de Olympische Spelen zijn hier trouwens waardeloos. Tussen de ruim 300 tv-zenders zitten er welgeteld 3 met (af en toe) uitzendingen vanuit Vancouver. Maar tot nu toe nog nooit het schaatsen Live... Jammer.
 
Goed weekend!
 

* * Zondag 24 januari - 7.00 uur PM (NL tijd 2.00 uur) * *

Onze nieuwe auto is er!!!!!!

Vorig jaar heeft Edwin na lang zoeken, wachten en onderhandelen de perfecte auto voor in Nederland gevonden; een Audi A4 Avant. In oktober heeft hij deze besteld (prijsverschil met Nederland is ECHT heel groot!) en dit weekend konden Edwin en Dennis allebei hun nieuwe auto ophalen in Phoenix AZ. Vrijdagmorgen zijn ze om 5 uur van Hobbs naar Albuquerque gevlogen. Van daaruit zijn ze, met een vertraging van 4 uur ivm erg slecht weer, naar Phoenix gevlogen. Daar zijn ze door iemand van de Audi-dealer opgehaald en hebben ze gelukkig nog ruim voor sluitingstijd hun nieuwe bolides kunnen ophalen. Die dag hebben ze de eerste mijlen richting Hobbs gereden en het laatste stuk (totaal toch nog zo'n 12 uur rijden) hebben ze gisteren gereden. Rond 16.00 uur kwamen ze, allebei met een zeer grote glimlach, de straat inrijden. Binnen enkele minuten waren we met meerderen de 2 Audi's aan het bewonderen. Hebben er vervolgens een "Audi-welkom-thuis-borrel" van gemaakt, erg gezellig. Vandaag zijn de auto's gewassen (erg smerig door slecht weer onderweg), zijn de informatieboekjes gelezen/doorgebladerd, zijn er vele korte ritjes gemaakt, ben ik bijgepraat over de auto en heb ik een eerste ritje gemaakt. Prachtige auto om te zien en deze rijdt ook nog 's fantastisch. Kortom een super auto!

 

* * Dinsdag 19 januari - 10.30 uur PM (NL tijd 6.30 uur) * *

Nog maar een dagje verder sinds het laatste verhaal maar toch alweer iets nieuws te melden.... Zijn vandaag namelijk naar Roswell geweest. Eigenlijk gingen we voor een tandartsbezoek voor Edwin. Eind november is hij al met klachten naar een tandarts in Hobbs geweest. Deze man kon hem toen niet helpen (heeft er wel 3 uur over gedaan om daar achter te komen...) en is hij doorgestuurd naar Roswell, zo'n 2 uur rijden hier vandaan. Vandaag was dus eindelijk de dag voor deze afspraak en jawel..... er is weer niets gebeurd! De tandarts twijfelde en aangezien de klachten weg zijn (vanwege uitstekende anti-biotica kuur voorgeschreven door tandarts in Hobbs) heeft Edwin maar gekozen om eerst 's verder te kijken. En, om te overleggen met de verzekering. Schijnbaar is ook dit niet goed geregeld. Zien wel weer hoe dat afloopt.

Desondanks hebben we ons in Roswell toch goed vermaakt. Zijn inmiddels tig keer door Roswell gekomen en hebben nooit eens de moeite genomen om er te stoppen (behalve bij de Starbucks :-)). Dit stadje heeft nogal wat verhalen en zelfs Chris Zegers heeft hier voor het programma RTL Travel een bezoek gebracht. Zal straks de links van zijn reis door New Mexico 's vermelden. Zeker even kijken; geeft namelijk een goed beeld van New Mexico weer. Lees eerst het spannende verhaal op de volgende link; Roswellincident en bekijk het UFO museum and Research Center. Check daarna de foto's en denk er het jouwe van. Moet wel zeggen; tis toch leuk om gezien te hebben!
 
Hierbij de links van RTL Travel; New Mexico deel 1, New Mexico deel 2, New Mexico deel 3 (o.a. Roswell), New Mexico deel 4 (o.a. Ruidoso & White Sands).
 

* * Maandag 18 januari - 10.05 uur PM (NL tijd 6.05 uur) * *

Het jaar is goed begonnen. Als eerste de start in de zon en dan nu al weer het eerste weekend (lang weekend ivm feestdag) weg naar de sneeuw in Taos. Dit schijnt 1 van de beste ski-gebieden van de VS te zijn en ligt in het noorden van New Mexico tegen de grens met Colorado. Zaterdagmorgen zijn we weg gereden en zo'n 6 uur later waren bij onze gezellige lodge voor de komende 2 nachten; San Geronimo Lodge. Een erg leuk B&B met zowaar een goed ontbijt, absoluut een aanrader. Die middag zijn we nog even door het stadje gereden en hebben het Visitors Centrum bezocht. De volgende morgen zijn we naar de piste, Taos Ski Valley, gereden. Echt veel sneeuw lag er onderweg niet maar in het ski-gebied lag genoeg en werd er fanatiek geskied. Zo ook door Edwin, ervaren skier. Ik niet, ik vind alleen de liften al te eng, te hoog en te lang. Weet weer dat wintersport niet mijn ding is, heb wel genoten van de zon en mensen kijken. Rond 4 uur zijn we er vertrokken en hebben door het (mooie!) stadje gelopen waar we voor 's avonds ook nog een leuk en goed restaurant hebben gevonden.

Vanmorgen hebben we Taos Pueblo bezocht; een, nog bewoond, historisch indiaans dorp welke op de werelderfgoedlijst staat. De indianen daar leven in zgn. adobe-woningen (woningen gemaakt van zand, klei en stro) en leven er zonder stromend water en elektriciteit. Het is bijzonder om te zien en is wel een kort bezoekje waard. Zoals in onze 'trotter-gids' al stond wordt het commercieel redelijk uitgebuit. Per persoon betaal je 10 dollar en ook voor je camera betaal je 5 dollar. Daarvoor kan je een klein rondje lopen en de huizen van de buitenkant bekijken. De echte bewoners zie je niet en veel paadjes zijn afgesloten voor bezoekers. Uiteraard zijn er hier en daar wel winkeltjes waar je brood, sieraden en souveniers kan kopen.
 
Verder zijn de normale dagelijkse dingen weer van start gegaan. Edwin weer aan het werk (of werk.... er is, tot zeer grote frustratie van Edwin en collega's, niets te doen... onbegrijpelijk!) en ben ik begonnen met een semester Pilates (klinkt niet echt spannend maar dit is pittig zeg; enorme spierpijn na eerste les) en met een nieuw semester Spaans. Het niveau verschil in de klas is ineens erg groot door o.a. 3 nieuwe leerlingen die de spaanse taal van huis uit al beheersen (door mexicaanse (groot-) ouders). Niet leuk eigenlijk, hebben het gevoel dat we aantal semesters gemist hebben. Maar 's kijken hoe het verder verloopt, leuk is het niet echt.
 
 
Als laatste nog een heel groot DANKJEWEL voor alle leuke kaarten en Sinterklaas-, kaas- en kerstpakketten die we de afgelopen weken hebben ontvangen. De meeste kerstkaarten ontvangen we sinds januari en nog bijna dagelijks krijgen we gelukwensen voor dit jaar. Geweldig hoe snel die post hier is (zucht...) maar des te groter is de verrassing!
ERG BEDANKT! 
 
 

* * Dinsdag 5 januari - 9.15 uur PM (NL tijd 5.15 uur) * * 

We zijn weer thuis en zijn weer een vakantie verder. Heel eerlijk gezegd zijn de Bahama's wat tegengevallen...  Op het eiland was helaas heel weinig te beleven. Hebben misschien te veel gekeken naar de mooie website van het huis en ons niet genoeg in het eiland (Great Exuma) op zich verdiept. Van de website was overigens geen woord gelogen. Het huis was perfect en het weer meestal ook. Ons uitzicht vanaf het eigen terras was geweldig, de stranden zijn prachtig en het water is zo helder dat je zelfs vanuit de lucht nog op de bodem kan kijken.

De periode van het ''vakantie-vieren'' is achteraf ook niet helemaal je-van-het. Vooral Sabine en ik hebben tijdens de kerst en nieuwjaar vrienden en familie gemist. De Bahama's kent schijnbaar geen feest met nieuwjaar... geen vuurpijl te bekennen, erg jammer. Gelukkig hebben we nog wel een aantal leuke dingen gevonden om te doen en uiteraard zijn er toch ook weer vele foto's.

Als afsluiter hebben we gisteren onze aansluiting van Houston naar Midland gemist (laatste vlucht voor die dag) en hebben dus een extra nacht in Houston moeten blijven. Daar hebben we ons slechtste/smerigste hotel ooit gehad daar heb ik in de haast (moesten om 5 uur opstaan om eerste vlucht weer te halen) m'n goede (en dure!) fotocamera laten liggen. Volgens het hotel is opsturen geen optie en de medewerking om de camera (die ze wel in de kamer gevonden hebben) hier te krijgen is tot dusver precies 0,0. Geen idee hoe ik 'm nu terug kan krijgen. Bij thuiskomst bleek er bij 2 nederlandse buren ingebroken te zijn, alles is daar weg... Super triest én eng én vele malen erger!

Trouwens, bedenk me net dat het vandaag precies een jaar geleden is dat wij hier voor het eerst het huis binnen kwamen.... Op naar het volgende en laatste jaar!

 

* * Dinsdag 22 december - 8.55 uur PM (NL tijd 4.55 uur) * * 

Een laatste bericht in 2009. Wat is het jaar snel gegaan! We zitten al bijna op de helft van ons New Mexico avontuur, prima.

Nog slechts enkele dagen voor kerstmis en dit jaar vieren we de feestdagen 's anders. Heel anders ook... we gaan ze samen met Wouter, Sabine en Dennis vieren in de Caribbean; de Bahama's. We rijden donderdagavond, kerstavond, richting Midland en vliegen vrijdagmorgen, eerste kerstdag, naar Houston. Van daaruit verder naar Fort Lauderdale en tenslotte naar Georgetown. Daar worden we door de eigenaar van ons gehuurde huis opgehaald en kunnen we ons voorbereiden op ons kerstdiner (bbq?). Hoe fantastisch dit allemaal ook mag klinken het echte kerstgevoel gaat, ondanks non-stop kerstmuziek en volop versieringen, een beetje aan ons voorbij. Ik twijfelde tot vandaag nog of een ticket Nederland niet toch leuker zou zijn maar Sabine en ik hebben vanmiddag enkele voorbereidingen getroffen (jurken, hoeden, stropdassen...) en jaaaa, we hebben er (gelukkig) weer zin in!
 
Inmiddels weten we dat we geen internet hebben op ons vakantieadres. De laptop gaat uiteraard wel mee want misschien lukt het toch om ergens internet te vinden. Lukt dit niet dan zijn we vanaf 4 januari weer thuis en dus weer online.
 
 
We Wish You a Merry Christmas and a Happy New Year!  Feliz Navidad!
 

* * Zaterdag 5 december - 12.00 uur PM (NL tijd 8.00 uur) * *

We zijn weer een bezoek verder! Afgelopen week zijn Ton & Ditty hier geweest en vandaag zijn ze weer vertrokken (en zojuist geland in A'dam). Wat een week.... Hoor mezelf nog op Skype zeggen dat het hier nooit echt heel koud is, alleen 's avonds. Een (fleece) trui/vest voor de avond is echt meer dan voldoende. Helaas is het weer bijna gelijktijdig met hun landing op Midland (zaterdag 28 nov.) totaal omgeslagen. De dag na hun aankomst kwam het met bakken uit de lucht en vanaf maandag lag er sneeuw! Deze sneeuw is niet meer weg gegaan. Eigenlijk is alleen maar meer bijgekomen. Ondanks dit weer (wat overigens de kerstsversiering wel beter doetuitkomen..;-)) hebben we een heerlijke week met ze gehad en ze hebben zichtbaar genoten van alles. We zijn o.a. 2 dagen naar Ruidoso geweest waar we hebben geslapen in een mooi hotel welke is voorzien van o.a. een sportsbar, een casino en een waanzinnig uitzicht. Op de terugweg hebben we White Sands bezocht. Alles in een temperatuur van onder het vriespunt. En dan te bedenken dat Ton en Ditty een paar dagen ervoor nog in zo'n 35 graden (verschil dus zo'n 40 graden!!) in Cancun zaten in een hotel met uitzicht op zon, zee en strand. Nu was het uitzicht bomen, sneeuw en ijs. Wat een verandering! Verder hebben we deze afgelopen week vooral rustig aan gedaan; heerlijk samen gegeten, geshopt en bijgekletst.

Ton en Ditty, bedankt voor alles!
 

* * Donderdag 26 november - 10.45 PM (NL tijd 7.45 uur) * * 

Happy Thanksgiving!!! We hebben vandaag onze eerste echte amerikaanse feestdag gehad. We zijn door een collega van Edwin en z'n vrouw uitgenodigd voor een heus thanksgiving-diner. Klik op 'thanksgiving' en je leest precies wat we gedaan hebben. Uiteraard hebben we kalkoen gehad maar ook (zoals op de link staat) de puree, de stuffing, green beans, cranberries en de pecan- en pumpkin pie. Allemaal even lekker! Na het diner hebben we zeer voldaan voor de american football gehangen. Het deed ons sterk denken aan een kerstdag. Het prettige is dat je hier tussendoor ook lekker buiten kan zijn. Hebben ons vermaakt in het zonnetje en met een beetje schieten. Yep, je leest t goed... schieten! Met een zgn. bb-gun op lege flesjes. Oogt gevaarlijker dan het is. Het is best leuk eigenlijk.

Ook morgen is een vrije dag voor Edwin en er staat weinig op het programma. Hebben nog een aantal dingetjes nodig en hebben daar morgen alle tijd voor. Alhoewel, het is black friday. Wat zoveel wil zeggen als DRUK... Gelukkig beginnen de grote aanbiedingen al om 4.00 uur 's morgens. Dus met een beetje geluk zijn alle koopjesjagers tegen de tijd dat wij komen verdwenen. Tevens is morgen de 'officiele' start van de kerstversieringen. De winkels liggen al weken, zo niet maanden, vol. Kerstmuziek hoor je ook al weken in een aantal winkels en er zijn tv-zenders met non-stop kerstfilms. Ons huis is al versierd maar er kan altijd nog meer bij......!
 

* * Donderdag 19 november - 10.15 uur AM (NL tijd 18.15 uur) * *

Een goedemorgen vanuit een 'leeg' Hobbs.... Anja is weer vertrokken en is inmiddels weer aan een werkdag in Nederland begonnen. Jammer dat ze weg is. Na het laatste bericht zijn we inderdaad de volgende dag via Ruidoso en White Sands naar Hobbs gereden. De laatste dagen voor haar vertrek hebben we zoals gezegd vakantie gehouden: winkelen, lunchen, in het zonnetje zitten, motor en quad rijden. Helaas heeft die dag quad rijden Edwin gekneusde ribben en heup opgeleverd. Hij is hard van de quad geslingerd en zit nu thuis. Z'n linkerkant is beurs en blauw maar de pijn wordt gelukkig al iets minder. Hoop dat hij volgend weekend weer redelijk hersteld is want dan halen we Ton en Ditty van het vliegveld. Deze reizigers verblijven nu in Cancun (vorige maand nog in Bali bij Marco en Tanti) en komen zaterdag hier. Ook hen willen we natuurlijk heel graag ons huis, Hobbs en de omgeving laten zien. Kijken ook hier weer erg naar uit!

Lief zussie, erg bedankt voor al je gezelligheid. Lieve Ton & Ditty, geniet in Mexico en een goede reis naar ons!
 

* * Maandag 9 november - 8.34 uur AM (NL tijd 16.34 uur) * *  tijdsverschil weer 8 uur

We hebben het super gezellig met ons bezoek! Hebben inmiddels zo'n 2300 km samen in de auto doorgebracht (einde voorlopig nog niet in zicht) en hebben veel gezien! Afgelopen woensdagmorgen zijn we uit Hobbs vertrokken en hebben die dag tot Flagstaff gereden. Donderdag zijn we vanuit Flagstaff, via de Grand Canyon en de Hoover Dam (beide zeker een bezoek waard, echt enorm indrukwekkend) naar Las Vegas gereden. Een uur voor aankomst in Las Vegas werd het al donker dus we hadden een super aankomst; wat een licht geeft die stad, echt geweldig! 's Avonds zijn we, na even te hebben gekeken bij de karaoke in 1 van de zalen in ons hotel (Excalibur), de 'Strip' gaan verkennen. Het MGM, het Venetian, de casino's, de mensen... je kijkt je ogen echt uit. Wat een wáánzinnige stad!!! 

Vrijdags hebben we overdag de stad per auto bekeken (overdag iets minder spectaculair maar nog steeds erg mooi) en hebben we een outlet bezocht. Eenmaal weer terug in het hotel hebben we ons de rest van de avond vermaakt in het hotel; genoten van een goede swingende band en hebben we uiteraard een gokje gewaagd. Het resultaat: gewonnen: ja, soms... verloren: tja, dat een paar keer vaker.... Was te verwachten maar is toch wel errug jammer!

Zaterdag zijn we van LV naar Los Angeles gereden (zo'n 270 mile) en zondag hebben we Hollywood bezocht. In augustus zijn wij daar (tijdens camper-vakantie) ook geweest maar Anja wil al jaren erg graag het 'Hollywood-sign' in het echt zien en als we dan toch in de 'buurt' zijn. Ook voor de 2de keer is dit een leuke reis, je ziet toch ook weer andere dingen. Aan het einde van de middag hebben we nog even het strand (Long beach) bezocht. Helaas was de zon inmiddels onder, begon het donker te worden en werd het snel kouder. Via Chili's zijn we weer terug naar ons goede La Quinta hotel gegaan.

Op moment van typen van dit 'verslag' rijden we op de Interstate 5 South en zien we LA alleen nog in de achteruitkijkspiegel. Ons doel voor vandaag is Las Cruces (weer New Mexico), zo'n 10 uur rijden. Ons hotel daar is besproken en morgen rijden we via White Sands en Ruidoso weer naar Hobbs. Ook voor de rest van de week hebben we plannen genoeg. Zien wel wat er van terecht komt. Anja 'viert' vakantie en wij doen gewoon lekker mee!!! 
 

* * Zaterdag 31 oktober - 11.01 uur PM (NL tijd 6.01 uur) * *

Happy Halloween! De avond is helaas voorbij. De opkomst is zowaar een kind of.... 35? Leeftijd tussen de 3 en de ehm.... 14? Bijzonder leuk om mee te maken. Volgend jaar zeker weer! Niet meedoen is ook heel simpel, gewoon je buitenverlichting uit laten. Er zijn naast bekende kinderen ook kinderen geweest die ik echt nog nooit gezien heb (denk ik), de ouders staan een stukje verder of zitten in de auto. Tot een uurtje of 21.00 uur zijn er kinderen blijven komen. Als laatste de familie Jonker en die nog even zijn gebleven. Leuke avond!

Verder is Anja inmiddels aan haar reis (nu onderweg Schiphol) begonnen. Hier begint nu de nacht... Blijft raar en feit dat onze visite aan de reis begint blijft ook altijd spannend.... Zouden willen dat we de klok zo'n 17 uur verder konden draaien!  

  

* * Vrijdag 30 oktober - 10.40 uur PM (NL tijd 3.40 uur) * *    tijdsverschil weer even 7 uur

Weinig nieuws vanuit Hobbs maar toch, na ruim 5 weken, een kort berichtje. Alles gaat z'n gangetje. Enkele weken geleden leken, voor mij, de dagen voorbij te kruipen maar momenteel vliegt de tijd gelukkig weer. 

We kijken al weken uit naar dit weekend want Anja komt zondag naar Hobbs!!! We gaan met ons 3-en de Grand Canyon, Las Vegas en Los Angeles bezoeken en vertrekken aanstaande woensdag. Een week later zijn we weer in Hobbs waar we nog een paar dagen samen kunnen genieten. Hebben er enorm veel zin in!!!!
 
Verder is het morgen Halloween. Menig voordeur en/of tuin is versierd met spinnen, pompoenen en spoken (foto's volgen). Geen idee wat we er van moeten verwachten. Volgens een amerikaanse buurvrouw kunnen er tussen de 50 en 60 verklede kinderen aan de deur komen ('trick or treat'). Volgens onze nederlandse buurvrouw waren het er vorig jaar wel 4.... Om het verschil maar weer 's aan te geven, overdrijven is hier echt géén kunst! Maar goed, we zien wel. Heb overigens wel voor die 60 kinderen snoep.....
 
Zoals gezegd, weinig nieuws van hier.... Gaan genieten van het weekend en ons huis 'bezoek-klaar' maken. Trouwens, op de 28ste november komen ook Ton & Ditty ons bezoeken! Yep, we gaan een super gezellige maand in! 
 
 
Lief zusje, een hele goede reis en tot overmorgen!!! Eindelijk!

 

* * Maandag 21 september - 8 .15 uur PM (NL tijd 4.15 uur) * * 

Eindelijk hebben we een evenement meegemaakt die het lange rijden waard was en z'n 'beloftes' waar gemaakt heeft; de ballooning in White Sands! Alhoewel de wekker om 2.45 uur AM(!!!!) af ging en we met ons 5-en om 3.30 uur in de auto zaten was dit het bezoek absoluut waard. Om stipt 7 uur stonden we op een witte duin die ons het uitzicht gaf op de kleine mensenmassa met, op dat moment, 1 luchtballon en als achtergrond de opkomende zon. Met het kwartier werd het lichter, gaf de zon meer warmte en kwamen er meer ballonnen bij. Dat de ballonnen zo'n 500 meter verder weer aan grond kwamen was voor ons een 'verrassing' maar we hadden het geluk dat de wind ze onze kant opstuurde waardoor ze als het ware naast ons neer kwamen. Een prachtig uitzicht dus en ideaal voor het maken van foto's. Waarom ze niet doorvliegen (eh, varen?)... geen idee. Misschien omdat ze anders het park niet meer uitkomen (wie of wat moet ze tenslotte ophalen?) of omdat er een militaire basis in de buurt ligt? Ach, zo hadden wij wel van 7.00 tot 10.00 uur zicht op de ballonnen. Prima! Rond 10.30 zijn we uit White Sands vertrokken en hebben we via een pistache-noten boer (allemaal e/a ingeslagen) naar Ruidoso gereden. Daar vond een soort biker-meeting plaats, zeer veel motoren met ruig uitgedoste/uitziende bestuurders. Na een klein uurtje in Ruidoso te zijn geweest hebben we onze weg vervolgd naar Hobbs. Rond 3.45 PM zaten we bij Chili's voor een maaltijd en een slaapmutsje :-).  

 

* * Vrijdag 18 september - 11.05 uur PM (NL tijd 07.05) * *

 
Het is weekend en we hebben weer wat leuks in het vooruizicht. We zijn vanavond maar eens begonnen met een diner bij Applebee's, een goed begin is het halve werk nietwaar? Morgenochtend stapt Edwin op de motor om met collega's een toertocht te gaan maken en zondag gaan we met Dennis, Wouter en Sabine naar een ballooning in White Sands. Stel je voor; spierwit zand, helderblauwe lucht (hopelijk) en felgekleurde luchtballonnen.... Moet mooi zijn, kan niet anders. 1 klein nadeeltje, de ballonnen stijgen op tussen 7.00 en 10.00 AM. Wat zoveel betekend als... we moeten om uiterlijk 4 uur 's morgens, of 's nachts eigenlijk, in de auto zitten (of liever al onderweg zijn) maar we gaan het meemaken.
 
Verder zijn we afgelopen week o.a. naar de homecoming, de eerste en belangrijkste wedstrijd, van de Hobbs Eagles (american football) geweest. Een spektakel, redelijk overdreven (zoals alles in de USA...) maar leuk om mee te maken. Ook hebben we pokerles van Dennis gehad, heb ik de 'dining' een kleine metarmorfose gegeven (wordt nu kouder en zitten weer meer binnen), ons vergaapt aan de Halloween en kerstspullen die hier in de winkels liggen, ons verbaast over de startende ploegendienst bij ETNL (waarom er ineens ploegen gedraaid moeten worden weet niemand, tis niet om de werkdruk te spreiden laten we maar zeggen...), ons weer in de nieuwe serie van Boer zoekt vrouw (via uitzending gemist) gestort en heb ik een superscore (eerste 'A' is binnen, dat er nog maar vele mogen volgen....) voor m'n spaanse test gehaald!
 
Goed weekend!
 
Heb enkele foto's onder 'van alles wat' geplaatst, zal dit vaker gaan doen.
 
 

* * Vrijdag 11 september - 1.28 uur PM (NL tijd 21.28 uur) * *

We zijn weer 2 weken verder en hebben niet stil gezeten. Zijn o.a. een weekend naar Amarillo (Texas) geweest omdat we weer een lang weekend samen hadden ivm een feestdag; Labor day. Op internet hadden we al e/a bekeken en een lijstje met 'things-to-do' gemaakt. Graag naar Cavenders (een western winkel met veel minder mooie spijkerbroeken & kleding maar wel met waanzinnige boots), naar Big Texan (een groot en 'bekend' steakhouse; zeker website bekijken met o.a. live webcam en filmpje Man vs Food!), naar de Cadillac Ranch, stukje vml Route 66 bekijken en evt nog naar het Palo Duro State Park. Nou, alles is gelukt!
 
Verder is Edwin uiteraard weer aan het werk en ben ik, samen met Christel en Sylvie, met mijn spaanse lessen op het New Mexico Junior Collega begonnen. Door onze vakantie had ik de eerste 2 weken, zijn 6 lessen, gemist maar dat gedeelte was goed in te halen. De laatste lessen gaan snel en het is lastig. Had gehoopt dat ik me nog wat zou herinneren van een jaar spaans op school (jaaaaren geleden) maar helaas. De lessen zijn leuk en maandag a.s. hebben we onze eerste test. Gelukkig gaat het leren en oefenen voornamelijk online. Ik kan inloggen en daar allerlei oefeningen en opdrachten maken.
 
Afgelopen week zijn we, na een lange zoektocht, dan eindelijk geslaagd voor een nieuw zwembad! De onze was lek en zo erg lek (meerdere plekken) dat deze niet meer te repareren is. En tja, het zomerseizoen is voorbij dus de zwembaden zijn uit de schappen gehaald. Vreemd, het is 's middags toch nog zeker tussen de 23 en 30 graden! Wel regent het de laatste tijd wat meer. Na thuiskomst Amarillo hebben we zwaar onweer gehad. Niet lang maar wel pittig. Sindsdien hebben we bijna elke dag wel een regenbui(tje). Het kan hard gaan maar is meestal redelijk kort en daarna komt de zon terug en stijgt de temperatuur weer flink.
 
Goed, ik zal nog wat foto's plaatsen (ook van Edwin in Las Vegas en het interieur van de camper) en zal dan 's fanatiek aan de studie gaan.... Goed weekend!!
 
 
Bedankt voor alle (digitale) kaartjes, sms-jes, mailtjes, krabbels, (opgestuurde) kadootjes, (skype) telefoontjes en zelfs bloemen op mijn verjaardag. Heb het, uiteraard, weer niet gevierd maar dit was wel erg leuk! Thanks!

 

* * Donderdag 27 augustus - 11.40 uur PM (NL tijd 7.40 uur) * *

En daar is dan de goedenavond vanuit Hobbs want ja, we zijn weer thuis! De afgelopen 3,5 week zijn voorbij gevlogen (4600 mile) en wat hebben we het geweldig gehad. We kunnen echt terugkijken op een super vakantie vol met gezelligheid, mooie steden en prachtige parken. Eigenlijk precies waar we op gehoopt hadden, kortom onze vakantie is voor 100% geslaagd!!!

Zal de laatste week even kort omschrijven. Na Lake Tahoe zijn we naar Utah gereden. Daar hebben we 3 nationale parken bezocht t.w. Bryce Canyon, Capitol Reef en Arches National Park. We wisten op dat moment al dat Yellowstone Park, letterlijk, te hoog gegrepen was. Het is lastig om je keerpunt te bepalen en ach, je moet wat te wensen overlaten zeggen we dan maar.... Van de 3 laatst bezochte parken was Bryce verreweg de mooiste, vervolgens waren we ook onder de indruk van Capitol Reef maar helaas door al het voorgaande moois waren we ietwat teleurgesteld in Arches. Alledrie zijn 'rots-achtige'-parken en wellicht iets teveel voor 3 dagen waardoor je snel vergelijkingen gaat maken (beetje verwend misschien?). Na Arches National Park zijn we via Durengo (Colorado) richting Santa Fe (New Mexico) gereden. In Santa Fe (vol verwachtig, tis nl. toch 'onze' hoofdstad...) zouden we nog 2 dagen kunnen blijven. Helaas hadden we weer 's te hoge verwachtingen van een stad en in Santa Fe waren we eigenlijk met een middag door de stad lopen (kunststad, staat als zeer hip in de boeken maar er lopen naar ons idee veel hele vreemde figuren) alweer uitgekeken. Ook een beetje door het regenachtige en kille weer daar maar okeeee, wat nu? Nog een dag zoeken naar iets leuks of rustig aan toch verder naar huis... Voor het laatste hebben we gekozen maar zijn eerst nog naar Santa Rosa gereden en hebben daar een camping gezocht op nog slechts 5 uur rijden van huis. Helaas betrof dit een stadje in zeer vergane glorie dus gisteren toch maar doorgereden naar huis.

Gistermiddag om 3.00 uur PM waren we dan weer aan de Bradley Court.... Daar in de warmte van Hobbs de camper uitgepakt en bijgekletst met menig buurman/vrouw. Leuk thuiskomen! Het is verbazingwekkend hoeveel spullen je in zo'n camper verzameld in bijna 4 weken. Het was heel vaak heen en weer lopen en de wasmachine heeft sindsdien amper stil gestaan. Het is heerlijk om weer thuis te zijn maar aan de andere kant ook erg jammer dat de vakantie voorbij is. Maar ok, we zijn thuis en een groot voordeel is dat Wouter en Edwin vandaag de camper terug hebben kunnen brengen naar Dallas. Vanmorgen om 6 uur zijn ze met de camper vertrokken en vanavond rond 8 uur waren ze terug.  Dus morgen nog 1 extra vakantiedag in en rond huis en nog een weekend. Daarna gaat het echte leven weer beginnen, toch jammer..... 

Wouter en Sabine, erg bedankt voor alle gezelligheid. Wij vonden het een super vakantie!
 
 
* * Donderdag 20 augustus - 9.20 uur AM (NL tijd 18.20 uur) * *
 
Zijn we weer; deze keer vanuit Nevada! Even terugkomend op het vorige bericht: het walvisspotten is helaas, vanwege een te ruwe zee, niet doorgegaan. Desondanks hebben we een super dag gehad in Monterey (zeehonden gezien, gewoon in de haven) en in Carmel (sjiek stadje, heeeeel veel dure auto's en prachtige huizen). Dezelfde dag/avond zijn we naar het koude San Francisco gereden. Wat een temperatuursverschil daar. We hebben op de camping amper buiten gezeten. In de stad is het warmer maar 's avonds koelt 't erg af. De stad op zich is echt geweldig, hebben Alcatraz en Fisherman's Wharf bezocht. San Francisco is verreweg de mooiste en de gezelligste van de 3 grote steden die we gezien hebben. De dag erna hebben we nog wat rondgekeken in de stad en zijn daarna richting Lake Tahoe gereden. Maandag rustig aan de dag begonnen en via de IKEA in West-Sacramento (jawel, ook hier :-)) het laatste stuk rijden naar Lake Tahoe. Een prachtig meer en de temperaturen gaan weer de goede kant op. Gisteren zijn we vroeg weg gereden van Lake Tahoe en we hebben voornamelijk 2 dagen rijden in het vooruitzicht. Moet wel om vervolgens weer bij mooie parken/steden/dorpjes etc te komen. We zijn helaas begonnen aan de route terug.

 * * Woensdag 12 augustus - 9.05 uur PM (NL tijd 6.05 uur) * *

Een groet vanuit Californie! Sinds vorige week zaterdag hebben we zo'n 2200 mile (x 1,6 = km) in de camper gereden en het bevalt ons super! De route die we hebben gevolgd is Alomorgordo NM, Benson AZ, via Tucson naar Eloy AZ, Julian CA, San Diego CA (2 nachten), Los Angeles CA (2 nachten), via Santa Barbara naar Gorman CA, Piedra CA en nu zijn we in San Jose. 
Wat hebben we al vele fantastische dingen gezien! Vooral de afwisseling maakt 't geweldig. Lopen we de ene dag in Hollywood, de volgende staan we in een prachtig nationaal park. Ook de verschillende RV parken zijn elke keer weer een verrassing. De ene camping is uiteraard mooier/schoner etc dan de andere maar ze hebben allemaal wel iets bijzonders. Morgen vertrekken we richting Carmel waar we walvissen gaan spotten (tenminste, dat hopen we en de kans is schijnbaar zeer groot....). Daar zullen we dan ook een nacht blijven en vervolgens gaan we naar San Francisco. Ook daar staan weer een aantal dingen op het verlangenlijstje om te gaan bezoeken. Na San Francisco gaan we (of moeten we helaas....) de terugweg bepalen. We willen ruimte houden om bij mooie parken/steden een dag langer te blijven en dat moet in ruim 1,5 week lukken. Feit is dat Amerika echt enorm veel mooie dingen te bieden heeft, we blijven ons verbazen!  
 

* * Vrijdag 31 juli - 11.50 uur PM (NL tijd 7.50 uur) * * 

We hebben vakantie! Om klokslag 20.00 uur (onze tijd) zijn Wouter en Edwin thuis gekomen nadat ze gisteren naar Dallas zijn vertrokken om de camper op te halen. Wat een ding!!! Deze is nog mooier dan we verwacht hadden. Over een paar uur gaan we 'm nog even schoonmaken en dan inpakken. Als dit allemaal een beetje meezit vertrekken we morgenmiddag nog. Zo niet, dan zondagmorgen. Geen gestress, we hebben de tijd. We hebben tenslotte 4 weken vakantie. De route zal grofweg worden; San Diego, Los Angeles, San Francisco, evt verder omhoog langs de kust en door het binnenland weer naar Hobbs. We willen zoveel mogelijk zien en vele nationale parken bewonderen. Hoofddoel is genieten en relaxen en dat eigenlijk met hoofletters.

Mocht ik morgen tijd hebben om een aantal interieurfoto's te plaatsen dan ga ik dat zeker doen. Zo niet dan lukt me dat waarschijnlijk gedurende de reis wel. We proberen een aantal parken met internet te vinden om zo het thuisfront op de hoogte te kunnen houden. Mocht ook dit niet te vinden zijn dan tot over 4 weken! We gaan GENIETEN!

 

* * Vrijdag 17 juli - 10.15 uur AM (NL tijd 17.52 uur) * * 

We zijn weer thuis!!! Hebben weer veel gedaan en meegemaakt. Een week geleden zat ik nu in het vliegtuig op weg naar Houston na een vakantie van 3 weken Nederland. Wat een super vakantie was het!  Vlucht goed, aankomst top, het weer fantastisch, weerzien vriendjes en familie helemaal geweldig! Ondanks dat ik toch 3 weken in Nederland, 'gezworven' tussen Den Haag & Hengelo, ben geweest heb ik moeten haasten om iedereen terug te kunnen zien. Het was af en toe een extreem strakke planning en heb enkele dagen een auto gehuurd om vriendjes/familie op afstand te bezoeken. Helaas is het zelfs met sommigen niet eens gelukt om ze te zien. Erg jammer maar de reis is zo goed gegaan dat ik deze, evt weer alleen (lees; grote overwinning op vliegangst!), zo nog 's doe. 

Eenmaal in Houston zag ik dan eindelijk, na 1,5 uur in rij te hebben gestaan om door douane te komen, Edwin terug. Hij was net daarvoor aangekomen vanuit Las Vegas (helaas nog geen foto's maar verhalen zijn super, schijnbaar niet te beschrijven wat je ziet, enorm indrukwekkend). Waren allebei uiteraard redelijk moe maar erg bijzonder om elkaar terug te zien. Eenmaal geland in Midland (met kleine vertraging) waren Wouter en Sabine er om ons op te halen. Stond ik 's morgens nog met zusje en koffer in regen (1 van de weinige buitjes die ik overigens heb gehad) bij tram en trein nu had ik gelijk de hitte van Texas te pakken. Ja duidelijk, we zijn thuis. Ook wel weer prettig!

Eenmaal echt thuis ben ik verrast door een nieuwe aanwinst van Edwin.... hij heeft een motor gekocht! Wist dat hij op zoek was maar zijn voorkeur ging uit naar een andere motor dan die het uiteindelijk geworden is. Deze is helemaal goed! Het eerste weekend van mijn vakantie heeft hij deze, samen met Erwin die ook een soortgelijk exemplaar gekocht heeft,  al opgehaald in San Antonio. Inmiddels hebben al vele buurtjes een motor in de garage. Erg cool want als je ergens mooi touren kan dan is het hier wel. Zondag dus meteen een stukje gereden. Paar fotootjes zijn toegevoegd.  

Tja, en verder.... voorbereiden op weer een nieuwe vakantie! Over 2 weken hebben we nu de eerste miles afgelegd in de camper. Ben zo benieuwd naar deze reis. We verwachten veel gezelligheid en heel veel nieuwe indrukken van de meest prachtige parken, landschappen en steden. En als ik dan toch over de aankomende reisjes heb.... in november komt Anja en gaan we met ons 3-en Las Vegas en Los Angeles bezoeken met de auto. Ook super veel zin in. En in december..... gaan we met Wouter, Sabine en Dennis naar de Bahama's om daar oud en nieuw te vieren!!! Yep, ons leven in New Mexico is zwaar!!!

Speciaal bedankje voor iedereen die de tijd & moeite heeft genomen om drukke agenda aan die van mij aan te passen. Vond het super jullie te zien. Ook Anja & Judith erg bedankt voor jullie gezelligheid, slaapplek, ontbijtjes, dinertjes etc. Super!

 

* Maandag 15 juni - 2.55 uur PM (NL tijd 22.55 uur) * *

Een korte update; we hebben weer wat reisjes in het vooruitzicht. Deze keer ik, Wendy, als eerste. Ik vlieg nl. vrijdag a.s., voor een 3-weekse vakantie, naar Nederland. Edwin vliegt helaas niet mee, hij blijft hier aan het werk aangezien hij de maand augustus al vrij heeft voor onze camper-vakantie. Tijdens mijn derde week in NL zal Edwin met een collega en zijn 2 vrienden voor een paar dagen naar Las Vegas vertrekken. Vervolgens zal hij de 10de juli terug naar huis vliegen en op die dag vertrek ik weer uit Nederland. We zien elkaar dan in Houston weer. Het laatste stuk kunnen we dan samen vliegen en rijden. Alhoewel de hele reis nog moet gaan gebeuren (de vakantie-stress begint te komen....) lijkt me dit toch ook een super moment!

 

* * Woensdag 27 mei - 11.15 uur PM (NL tijd 06.15 uur) * * 

Terwijl de meeste vrienden en familie feest aan het vieren waren op de Keidagen of in de Hoeve hebben wij ons dit jaar vermaakt aan het strand; South Padre Island gelegen aan de Golf van Mexico in Texas. Een eind rijden maar het was het waard! Dit is het dichtstbijzijnde strand en is zo'n 11 uur rijden vanaf Hobbs en aan deze reis zijn wij zaterdagochtend begonnen. Ondanks het erg slechte weer (bijna constant regen) waren we vroeg in de avond in het hotel. Deze keer hadden we van te voren een hotel besproken ivm memorial day op maandag. Edwin was dus al vrij en heeft er 2 dagen vrij bij genomen. Hebben genoten van alles. We zitten hier tenslotte al bijna een half jaar en we willen nog zoveel zien dat we wel mogen opschieten! Ook deze reis willen we heel graag nog 's overdoen, wat een andere wereld. Het is echt 'Tropical Texas', en heeft volgens ons een warmte vergelijkbaar met Thailand (zeer vochtig!) maar qua omgeving heeft t meer weg van Curacao. Goede combinatie van beide eigenlijk.

De eerste dag zijn we van Brownsville (lokatie hotel) naar het eiland gereden, zo'n 25 mile verder. Alhoewel we flink in de zonnebrand, factor 30, zaten zijn we allebei ietwat verbrand bleek later... Het gaat hier belachelijk snel en door de wind heb je absoluut niet in de gaten wat de zon doet (factor 50 staat genoteerd voor vakantie). Aan het eind van de middag hebben we zowaar een leuke strandtent, met live muziek!, gevonden. Daar een biertje gedronken en 's avonds hebben we met een paar collega's van Edwin afgesproken en zijn we naar een soort van disco geweest. Leuk om te zien, niet onze muziek maar het was gezellig.

Dag 2 hebben we gezocht naar het dierenleven op dit eiland maar helaas was de opvang voor de sea-turtles gesloten, kon de tourist information ons geen specifieke plek aangeven voor de zoveel voorkomende Pelikanen op dit eiland (zeggen ze... wij hebben niets gezien...) en hadden we zelf geen zin in boottocht om misschien een dolfijn te kunnen zien. Nee, tis duidelijk dat je hier voor het strand moet komen. Verder is er niets of weinig. Alhoewel, we hebben een slang gezien! Zo over het voetpad, geen kleintje en volgens Edwin ongevaarlijk (hmm.....).

Vervolgens hebben we over het eiland gereden en zijn we uiteindelijk beland met onze auto op het strand. Dat is raar! Edwin informeerde uit voorzorg nog of het strand ook met onze auto te berijden was en ja hoor, zeker. Gewoon even opletten en langs de waterrand rijden. Zo gezegd, zo gedaan... niets aan de hand. Je rijdt idd met je auto tot waar je wil en duikt de zee in. Wij slechts met ons koelboxje met water maar de amerikanen/mexicanen hadden auto's volgeladen met partytenten, bbq's, hengels (voor de verse vis op de bbq, mmmm....) en drinken. Goed geregeld en het onthouden waard want dat is leuk zeg! En dan over het zeewater.... het is helder en warm! Nou, wat wil je nog meer? Ik niets.

De terugweg hebben we in 2 x gereden. Dinsdag zijn we van Brownsville naar San Antonio gereden. Hier zijn we 2 maanden geleden ook geweest en dit ligt op de route. Hier hebben we de grote outlet nog maar 's bezocht en de volgende dag (vandaag) hebben we het laatste stuk (toch nog zo'n 6 uur rijden) gereden.

Al met al een heerlijke mini-vakantie. Voor Edwin is morgen weer een werkdag voor mij ook aantal dingen op het program. Om te beginnen sportschool.... Heb in outlet nwe hardloopschoenen aangeschaft. Dat het hardlopen na al die maanden nog steeds, voor mijn gevoel, niet goed gaat ligt uiteraard aan 'oude' schoenen... Denk dat ik morgen heel wat kilometers ga/moet maken.... Hope so.......

 

 * *  Zondag 3 mei - 7.25 uur PM (NL tijd 3.25 uur) * *

Na zo'n 5 uur, op deze zondag, achter de pc te hebben doorgebracht zou het schandalig zijn om deze site niet bij te werken.... Dus ik neem toch maar 'even' nog een uur om dit te regelen. Heb zojuist ruim een uur met Anja en Judith gebeld, te gezellig. Zij zitten samen in Den Haag... zou wel heeeel even willen aanschuiven.... Tja, tis niet anders.....

Maar goed, ook hier weer genoeg te melden. Vorig weekend hebben we in Albuquerque doorgebracht met Wouter en Sabine. Via via hadden we van de Pow Wow gehoord, een waar indianen-spektakel  waar je absoluut 's geweest moet zijn. Dat laten wij ons elke keer maar 1x zeggen dus het was weer snel geregeld; wij gaan! Helaas is het vooral een commercieel circus waarbij de entree best redelijk is en waarbij de hotels ook een dubbel tarief vragen. Zowaar weer een zgn 'spektakel' wat je gezien moet hebben volgens de amerikanen. Voor ons wel leuk, mooi om te zien maar staat niet voor volgend jaar opnieuw op het programma. Ietwat teleurgesteld hebben we het terrein toch wel verlaten.

Na dit feest zijn we op zoek gegaan naar de Rio Grande. Deze rivier schijnt door de stad te lopen en zal dus niet moeilijk te vinden moeten zijn. Het tegendeel blijkt waar. Het staat niet aangegeven en onze navigatie gaat niet tot de rivier. Vreemd. Sabine vraagt en we worden naar het 'park' gestuurd, het moet mooi zijn. Vol verwachting vervolgen we de reis en wederom worden we een beetje teleurgesteld maar nu door de natuur, het park en de rivier.

Zijn we dan nu al verwend door al 't moois en zien we de bijzondere dingen na 4 maanden al niet meer??? Nee hoor, echt niet!!!! We hebben het bijzonder gezellig gehad in Albuquerque en we hebben heel erg genoten van het prachtig mooie landschap op weg naar huis. Een van de mooiste routes tot dusver!

Wat houdt ons verder bezig.... ehm, niet de mexicaanse griep in elk geval. We zien hier geen paniek, geen mondkapjes en we zijn zo gezond als een vis. Ja, we stonden 2 weken geleden wel aan de mexicaanse grens maar we maken ons verre van druk. Hollandse nuchterheid hier in Hobbs, ons mankeert niets!

Wel hebben we ons hier druk gemaakt over het wel en wee in Nederland op koninginnedag. Wat een onwijs drama zeg! Elke ochtend starten we hier met NL nieuws en dit was dus ons ochtendnieuws..... Waren wij in de veronderstelling dat de echte gekken in Amerika leefden... nou, nee hoor! In Nederland zijn ze zeker ook!!!! Werkelijk vol ongeloof hebben wij het nieuws en internet gevolgd. Afschuwelijk!

Gisteren hebben wij hier geborreld op de koningin. Weliswaar 2 dagen te laat maar ja, koninginnedag is hier uiteraard een werkdag. Hebben een amerikaanse borrel gehad bij het zwembad dwz eigen vlees voor bbq en je drinken meenemen. Erg handig eigenlijk. Super gezellig feestje!

Verder nog nieuws.... eh.... tja, camper voor de zomervakantie (maand augustus) is gehuurd. Wordt super! M'n werkvergunning is binnen maar ik heb nog geen tijd door geplande vakanties, bezoekjes etc. Klinkt misschien schandalig maar ik verveel me ook niets. We bekijken de werkmogelijkheden na de vakantie wel! Oh ja, we hebben inmiddels ons eerste ongedierte in huis gevonden; kakkerlakken... Te groot en te smerig. Hebben nu zelf ook gif ingeslagen en ik ga de gifmannen dinsdag om dubbele porties vragen....

Genoeg nieuws dacht ik zo...  Ben tegelijkertijd met iemand in Curacao ant chatten. Eindelijk bekenden online op een voor ons normaal tijdstip. Heel NL slaapt, zoooo ongezellig.... ;-)

 

* * Maandag 20 april - 8.30 uur PM (NL tijd 4.30 uur) * *

Zoooo, daar zijn we weer 's! Het is weer stil in huis. M'n moeder hebben we gisteren naar Midland gebracht en inmiddels is zij weer in haar eigen huis. Wat een lekkere weken hebben we gehad en ze heeft zichtbaar genoten van Hobbs en omgeving. Super om te zien! We zijn naast alle bezoekjes in Hobbs o.a. ook  2 dagen naar El Paso geweest. We hebben daar het Chemizal National Memorial bezocht en hebben we een bezoek gebracht aan de Saddleblanket Company, 's werelds grootste importeur (volgens een brochure....) van Mexicaans textiel, potten etc. Volgens de brochure kan je er een hele dag winkelen. Nou.... dat is niet waar. Maar het is wel een grote hal met vele leuke en gekleurde dingen waar we wel wat hebbedingen gevonden hebben maar dan binnen 1,5 uur. Terug van El Paso hebben we White Sands bezocht en afgelopen zaterdag zijn we naar de Carlsbad Caverns (grotten) geweest. Dat blijven toch de 2 meest indrukwekkende bezienswaardigheden hier in de buurt dus daar moet je zeker heen als je hier bent.

Verder is onze patio afgelopen week vergroot. Er kon net geen tafel met 6 stoelen staan en aangezien andere buren ook graag een groter terras wilden (of in sommige gevallen moesten omdat er amper 2 stoelen konden staan) hebben de heren dit met z'n allen geregeld, voorbereid en gemaakt. Ons terras in nu zeer ruim en een stuk praktischer. Ideaal!

Zoals gezegd is gisteren m'n moeder vertrokken. Ook dit afscheid viel weer iets tegen. Haat afscheid nemen! Eenmaal thuis zijn Edwin en Wouter met de quads vertrokken en hebben Sabine en ik (als verrassing) een bbq voorbereid waarna we met bbq, hapjes en drankjes richting quad-rij-plek zijn gereden. Hebben heerlijk genoten van een bbq in de woestijn bij zonsondergang. Was super gezellig en gaf een geweldig vakantiegevoel! Gaan we vaker doen!

  

* * Zaterdag 4 april - 8.05 uur AM (NL tijd 16.05 uur) * *  Tijdsverschil nu weer 8 uur!

Om te beginnen iedereen, namens Edwin, bedankt voor de kaarten, telefoontjes, mailtjes en berichtjes op z'n verjaardag! Erg leuk! We hebben z'n verjaardag met een klein groepje gevierd aangezien er velen op vakantie waren ivm de zgn. Spring break (voorjaarsvakantie) hier.

We hebben een week van behoorlijk wat (zand)storm achter de rug maar dat is de tijd van het jaar. Dit kan nog een paar weken aanhouden. Zeer stoffige en droge lucht nu maar dat zal wel weer beter worden.

Edwin is zojuist met quad vertrokken en vanmiddag gaan we naar Lubbock om campers te bekijken. We willen een camper huren voor onze zomervakantie in augustus. We gaan met Wouter en Sabine richting Arizona, Utah/Nevada en via de Californische kust terug. Lijkt ons helemaal geweldig! De huurprijs en de soorten campers verschillen nogal. Een beetje voorbereiding is wel handig.

Ben gisteravond naar een workshop fotograferen geweest. Het is een 'foto-clubje' van ETUS en heb er wat tips gekregen m.n. voor het bewerken van foto's. Altijd handig! Ik doe ook mee met een fotowedstrijd, foto moest in maart gemaakt zijn in het gebied Lea County. Had de tips voor het bewerken misschien wat eerder moeten hebben... We zullen zien.

Ik bekijk net de weersverwachtingen voor de komende week. Ziet er redelijk uit (is wel veranderd t.o.v. vorige week; toen leek 't beter te worden) maar 't zonnetje laat zich zeker zien zodra m'n moeder voet op amerikaanse grond zet. Maandag komt ze voor 2 weken. Ze maakt de reis helemaal in haar upje, super! Heb wel weer veel zin in bezoek. Ben heel benieuwd hoe ze het hier vindt!

Dus mam, een hele goede reis en tot maandag!!!!! X

 

* * Zondag 22 maart - 1.28 uur PM (NL tijd 20.28 uur) * * 

Even een korte update. De zondag vliegt namelijk weer aan ons voorbij.

Inmiddels zijn we al weer een weekje terug van ons weekend weg en San Antonio was het bezoek absoluut waard. Het is inderdaad een stad met een gezellig centrum, veel bezoekers en terrassen/restaurants (zie foto's). Erg leuk, zeker met dit gezelschap, en zeker voor herhaling vatbaar!

Afgelopen week zijn we allebei voor ons rijbewijs gelaagd maar hebben 't uiteindelijke papiertje nog niet. En dat terwijl we er toch van 's morgen 9 uur tot 16.30 uur mee bezig zijn geweest. De test op zichzelf is niet echt moeilijk (alleen theorie en vraagt wel enige voorbereiding) en het maken van de test, 25 meerkeuze vragen, neemt zo'n 10 minuten in beslag. Je mag er overigens 2 uur over doen. Op zich al merkwaardig. Zal het verhaal niet helemaal beschrijven maar het heeft ons allemaal weer verbaast hoe slecht de computersystemen werken, hoe verschillend de werknemers op kantoren ons dingen vertellen mbt regels (zo willen ze nu ons NL rijbewijs inknippen voor we ons NM rijbewijs krijgen; dat maakt ons NL dus ongeldig...), hoe de regels blijkbaar verschillen van dag tot dag (vorige week was dit namelijk nog niet het geval bij andere collega's), zelfs hoe de regels per kantoor verschillen (zijn door storing met camera naar het kantoor te Eunice gestuurd waar we een uur hebben gewacht en waar we nog niet geholpen konden worden maar waar ze ons NL rijbewijs niet ongeldig maken...) en hoeveel papier ze nodig hebben voor je mag deelnemen aan test (geboorte-akte, huwelijksakte, paspoort, Visa, Social Securitynummer, 2 x bewijs van wonen op je opgegeven adres, verklaring werkgever, bewijs van het hebben rekening in USA, etc). Met als gevolg dat we komende week opnieuw een poging moeten doen om ons rijbewijs te krijgen.... Pff, te belachelijk allemaal en totaal ondenkbaar in Nederland!

Verder weten we inmiddels hoe groot de afstand tussen de USA en NL echt is.... We wisten het van te voren; zolang het met familie en vrienden goed gaat heb je genoeg aan MSN en Skype maar zodra dit niet het geval is voel je je echt heel ver van huis.... Bij slecht nieuws wil je t allerliefste het eerste vliegtuig naar Nederland nemen maar dat kan niet en dat is helaas het risico van het weggaan. Niet leuk maar we zullen er aan moeten wennen (alhoewel, liever niet of liever niet te vaak...). We kunnen vanaf hier alleen zo veel mogelijk online zijn en zeggen: Lieverds, sterkte!!!

Zoals gezegd, de zondag vliegt voorbij en over 3 kwartier is de planning dat we gaan golfen op de plaatselijke golfbaan. Gisteravond hebben we bij Marc en Sylvie het golfspel op de Wii gespeeld en ik moet zeggen als dat enigszins vergelijkbaar is met 't echte spel dan kan ik net zo goed thuis blijven... Heb t wel 's eerder gespeeld maar tis zeker geen verborgen talent. Ik zal de fotocamera meenemen zodat ik wat te doen heb ;-)

 

* * Vrijdag 13 maart - 9.45 uur AM (NL tijd 16.45 uur) * *

Weer een leuk weekend in het vooruitzicht. Vanmiddag vertrekken we naar San Antonio (Texas). Wouter en Sabine (incl hun bezoek; Judith en Claudia) zijn inmiddels onderweg. Ik haal Edwin vanmiddag om 2.30 uur PM van het werk en dan rijden wij door. Het is zo'n 7 uur rijden dus voor middernacht moeten wij hen zeker gevonden hebben (in Texas is het een uur later dan hier). San Antonio schijnt alles te hebben wat je in de andere amerikaanse steden mist. Een gezellig centrum met terrasjes. Ben benieuwd. Het weer laat ons een beetje in de steek geloof ik. Maar ach, een tweede regenbui in 3 maanden... Ons hoor je niet klagen!

Zussie, alvast een hele fijne verjaardag!!! Ik ga proberen je te bellen. X!

 

* * Dinsdag 10 maart - 4.32 PM (NL tijd 23.32 uur) * *  Tijd is hier 1 uur vooruit gegaan!

En het bezoek is weer weg.... Wat hebben we het leuk gehad!!!  

Afgelopen dinsdag hebben we de familie Bakhuis opgehaald vanaf Midland. Super om ze weer te zien! Edwin moest woensdag werken en hebben wij hier van het zonnetje genoten, zijn naar de Walmart gelopen en hebben later de bbq aangedaan. Zeer relaxed eerste dagje! De rest van de week was Edwin vrij en deze dagen hebben we gevuld met o.a. een bezoek aan White Sands, Ruidoso, Lubbock, Quad rijden, knutsel en freubeldingen, kijken van een basketbalwedstrijd en uiteraard het 'showen' van Hobbs. De week is voorbij gevlogen en was super gezellig. Gistermorgen heb ik ze weer naar Midland gebracht (ze zijn 's avonds goed aangekomen in hun hotel in NY waar ze nog een week bljiven). Bezoek ophalen is vele malen leuker dan wegbrengen. Afscheid nemen is niet mijn ding. En niet die van Karen... dus dat ging lekker. Terug bij de auto kon ik een bekeuring in ontvangst nemen a $20. Mocht niet bij m'n auto weglopen. Ben nog geen 2 minuten weg geweest. Pech.

Eenmaal thuis, 4,5 uur later (het is totaal zo'n 230 mile rijden, dwz ongeveer 370 km), even bij Sabine en haar bezoek bijgekomen van deze rare ochtend. Gistermiddag op het postkantoor m'n bekeuring betaald dmv een Money-order, soort cheque, op te sturen... Enorm onhandig! Heb daar ook opnieuw m'n aanvraag voor mijn werkvergunning opgestuurd (mijn aanvraag, de 6 bijlagen en de money order van $350 heb ik compleet terug gekregen vanwege een handtekening die op het verkeerde regeltje is gezet...) en heb ik een pakketje opgehaald. Wij hadden een briefje in de bus dat er iets zou liggen voor Edwin waar hij voor moest tekenen. Maarrrr, t was een pakket vol lekkere/leuke dingen van een aantal (ex-)collega's van mij!!! Drop, stroopwafels, thee, mokken, kaas etc. Super lief en deze kwam als geroepen op deze niet zo leuke dag! Een super verrassing!

Heb zojuist de gifmannetjes weer in huis gehad. Heb koffie met ze gedronken en stroopwafels gegeten. Hebben het o.a. over huizen gehad en ik heb ze een foto van ons huis in H'bergen laten zien. Wow, dat rijtje zijn 4 huizen???? Net als de verraste blik bij het zien van mijn auto... Klein!!! Het is misschien wel de kleinste auto die ze ooit gezien hebben... Geen Twingo te vinden hier. Zou ook enorm onveilig zijn om hier met zo'n kleine auto te rijden. Blijft leuk en bijzonder die verschillen!

 

* * Maandag 2 maart - 9.47 uur AM (NL tijd 17.47 uur) * *

Alweer 2 weken verder en tijd voor een klein berichtje. Alles is goed hier! Het weer is fan-tas-tisch!!!! Afgelopen week genoten van 30 graden. Afgelopen weekend was het weer ietsjes minder maar dat wil vanaf vandaag weer beter worden. En dat komt super goed uit want morgen halen we onze eerste nederlandse visite van het vliegveld. Wij zijn er klaar voor! Kamers zijn ingericht en ook voor het kleine bezoek (kinderstoel dankzij fam. Doek en autostoel dankzij fam. Jonker) is alles geregeld. Wat mij betreft mogen ze nu al komen, heb er enorm veel zin in!

Verder eigenlijk niet zo veel spannende berichten. Edwin en Wouter zijn afgelopen zaterdag druk geweest met hun aanhanger voor de quads terwijl Sabine en ik de laatste aankopen hebben gedaan voor onze visite/logeerkamers. Gisteren heeft Edwin de tuinset in elkaar gezet. Klein misverstandje, deze werd vrijdag gebracht maar we hebben ook een set in bestelling. Misschien moet deze dus weer ingeleverd worden maar komende week kunnen we in elk geval buiten zitten & eten. Gisteravond hebben we onze eigen bbq voor het eerst gebruikt, soort proefdraaien voor komende week. En tjee, goed zeg. Hebben heerlijk gegeten!!

Afgelopen donderdag heb ik op de school van Noa, buurmeisje, geholpen bij een knutsel-uurtje. Super leuk om te doen, leuke school en erg leuke kinderen! Petra, buurvrouw en moeder Noa, heeft mij hier geintroduceerd. Erg lief! Ze houdt me op de hoogte als er opnieuw 'hulpjes' nodig zijn.

Ik ga verder. Heb weer tig dingen voor vandaag op het programma en wil natuurlijk vanmiddag nog even van de zon genieten. Echt, tot dusver zijn er maar een paar hele kleine verveel-momenten geweest maar over het algemeen kom ik dagelijks tijd te kort! 

Voor Remco, Karen & Yalin; EEN HELE GOEDE REIS EN TOT MORGEN!!!!!!

 

* * Maandag 16 februari - 8.03 uur PM (NL tijd 04.03 uur) * *

We're back! Hebben een heerlijk en super gezellig weekend gehad. Wat een stad! Eindelijk weer wat drukte, verkeer en mensen. Hobbs is echt een dorp, super om weer eens een stad te zien. Dallas is geen stad zoals wij een stad kennen in Nederland. Geen echt centrum en geen terrassen maar genoeg te zien. Je hebt wel een auto nodig. Alles ligt ver uit elkaar en de stad is groot. We hebben in die 3 dagen zo'n 1800 km gereden. De afstanden beginnen te wennen. Gisteren zijn we rond 17.00 uur vanuit Dallas naar huis gereden. De afstand is vergelijkbaar met H'bergen -> Parijs en dat rij je hier prima. Je weet zeker dat je geen oponthoud hebt voor wat betreft files etc. Om 24.00 uur waren we weer thuis. Thuis... na 6 weken voelt het toch wel echt als thuis komen. Lijkt me goed!

Wat hebben we gedaan... Nou, vrijdagmorgen zijn we rond 10.15 uur (heren waren op Ebay aan het bieden op aanhanger welke afliep om 10.00 uur.... ze hebben m overigens wel!) vertrokken na een uitgebreid ontbijt bij Wouter en Sabine. Einde van de middag waren we dus in Dallas waar we eerst een hotel hebben geregeld. Daarna zijn we naar een hele grote outlet shopping mall gereden waar we allemaal al voor de eerste aankopen geslaagd zijn. Echt, als je deze prijzen ziet dan betaal je echt nooit meer dan €30,- voor een super spijkerbroek! Vervolgens wat gegeten bij Chili's (met waanzinnig goede frozen Margeritha in soort van bierpull) en daarna weer naar het hotel (een 'La Quinta' hotel, een prima hotelketen die je hier aan de autobaan heel veel ziet) gereden.

De volgende dag weer vroeg op pad om de ronde in de Outlet af te maken (outlet ging de avond ervoor om 21.00 uur dicht en wij waren nog lang niet uitgeshopt...). Tussen de middag wat gegeten en koffie bij de Starbucks gehaald en doorgereden naar de Southfork Ranch, de ranch van de familie Ewing uit de serie Dallas (Klik ook even hier voor hetzelfde gevoel....). Was super om te zien! Stukje jeugdsentiment en oh, wat zijn we genept!!! Alleen de buitenopnames zijn hier opgenomen (binnenlokatie was heel ergens anders) en het zwembad is klein en de oprijlaan is kort! Niet de vele meters zoals te zien waren op TV... nee, er werden tig stukjes achter elkaar aangeplakt. Na het bezichtigen van het huis (een plaatje!) zijn we doorgereden naar.... de Ikea!!! Dit is de, voor ons, dichtstbijzijnde vestiging, en het is een kopie van de lokatie Hengelo (en de rest waarschijnlijk...). Alles is hetzelfde. Handig! Ik heb eindelijk m'n wijnglazen die er in Hengelo steeds niet meer waren. Zo'n 200 dollar lichter hebben we onze weg vervolgd in een auto waar we zelf steeds iets minder ruimte kregen... Deze avond hebben we heerlijk gegeten bij een mexicaan. De quacamole werd vers aan tafel bereid en de Margeritha was zo mogelijk nog groter dan die van de avond ervoor. Glas moest met 2 handen naar de mond gedragen worden. Echt BIG!!! En HEEEERLIJK maar veel..... Had niet verwacht dat ik ooit een Margeritha te groot zou vinden.....

Zondagmorgen zijn we naar het Sixth Floor Museum gegaan. Vanuit dit pand, op de 6de verdieping, is destijds J.F. Kennedy doodgeschoten tijdens zijn bezoek aan Dallas. Met een koptelefoon wordt je langs allerlei panelen met foto's, filmpjes en informatie geleid. Op straat staat gemarkeerd waar hij geraakt is door de kogels. We waren er allevier erg van onder de indruk en dit museum is absoluut een bezoek waard! Tegenover dit pand hebben we daarna even in het gras en in het zonnetje gezeten om daarna weer door te rijden naar Fort Worth, het oude gedeelte van Dallas. Helaas was in het eerste gedeelte bijna alles gesloten (op zondag... het bestaat dus toch in Amerika!) maar we hebben wel een soort van kroeg, zelfs met een terras, gevonden. Hier wat gegeten en doorgereden naar een ander gedeelte van dit stadsgedeelte.. namelijk Fort Worth Stockyards Station. Een gemaakt en super toeristich opgezet westerndorp met te veel rare mensen en allemaal dezelfde (souveniers-)winkeltjes. Grappig om een keer gezien te hebben maar hier zal je ons niet nog 's zien.

Daarna hebben we onze mini-vakantie beeindigd en zijn we richting Hobbs gereden. Vandaag had Edwin nog vrij en hebben we gewoon heel lekker van deze dag genoten. Edwin is bezig met inrichten van de garage (extra planken etc) en was van plan vanmiddag de aanhanger op te halen (nog niet gelukt maar dat komt komende week). Sabine en ik zijn op pad geweest voor de boodschappen en het zoeken naar leuke dingen om de overige slaapkamers in huis aan te kleden. We krijgen allebei over ruim 2 weken onze eerste nederlandse visite en we willen de nog niet gebruikte slaapkamers natuurlijk wel  gezellig maken. En het ziet er naar uit dat dit gaat lukken!!!!

(Note; het fotoalbum van een 'weekend Dallas' is anders dan de andere. Klik gewoon op verder en je ziet de overige foto's)

 

 * * Vrijdag 13 februari - 6.50 uur (NL tijd 14.50 uur) * *

Kort berichtje weer van ons. We gaan een lang weekend weg (Edwin heeft vandaag vrij genomen en maandag is het President's Day, een feestdag) en we vertrekken straks met Wouter en Sabine naar Dallas!!! Eerst even wakker worden met koffie en internet....

Afgelopen week is voorbij gevlogen. Mannetje voor lekkage is echt geweest (en heeft het verholpen!), man met de gifbus tegen ongedierte (zgn. Spiderman) is weer geweest, weer veel gesport (deze keer met ons 8-en naar Zumba), aanvraag werkvergunning is geregeld, foto's op deze website zijn bijna allemaal aangepast (kwaliteit nu heel stuk minder) en we zijn 'getrakteerd' op zon, regen, onweer en storm!  Het stormseizoen begint en dat gaat hard! Ben benieuwd wat ons te wachten staat, we hebben het eerste stoplicht al zien omvallen....

Ik ga spullen verzamelen voor ons weekend. Hebben er heel veel zin in! Iedereen een goed weekend en alvast een 'Happy Valentine (een dag die je hier niet kan vergeten, winkels liggen vol met enorm veel rotzooi)!'

 

* * Zondag 8 februari - 1.21 PM (NL tijd 21.21 uur) * *

Heb zojuist de foto's van vanmorgen geplaatst; Edwin en collega's op de quads. Hij is nog niet terug dus heb nog geen spannende verhalen. Ben er even geweest en het ziet er goed uit!

  

* * Donderdag 5 februari - 4.25 uur PM (NL tijd 00.25 uur) * *

Wat is het toch leuk om reakties te ontvangen in het gastenboek. Iedereen erg bedankt voor de berichtjes en daarnaast nog alle mailtjes!

Vandaag weer een prima dag gehad. Vanmorgen met ons 6-en naar de sportschool geweest en vervolgens vanmiddag samen een broodje gegeten. Buiten de deur uiteraard! Vervolgens hier in de tuin (zon en zo'n 21 graden) een kopje koffie gedronken. De mensen hier zien dit weer nog steeds als winter en de winkels beginnen nu hun afdelingen met bbq's en tuinmeubels in te richten. Gisteren gezocht naar een Ice-crusher (voor de cocktails uiteraard) maar deze verkopen ze alleen in de zomer (???).

Gisteren en vandaag bezoek gehad van mannetjes voor het verhelpen van een kleine lekkage. Niets ernstigs, maar moet wel verholpen worden. Mannetje 1 (gisteren) kwam, keek en belde mannetje 2 die 's middags zou komen om het op te lossen. Uiteraard niet gezien. Mannetje 2 stond er ineens vanmiddag. Keek ook en besloot dat hij het niet kon maken. Tenminste niet nu. Hij gaat een onderdeel bestellen en komt terug. We zullen zien. Bijzondere manier van werken en afspraken nakomen hier.... Ik hoor Edwin ook over de 'actieve' werkhouding van de mensen bij hem op het werk. Niet vooruit te branden... En als je geen zin hebt, nou, dan doe je het toch gewoon niet! Lekker makkelijk.

Over een goed uur komt Edwin thuis. We krijgen vanavond Dennis en Erwin te eten (komen hier vaker eten en zijn gezellige en zeer dankbare eters) en daarna willen we een basketbal wedstrijd gaan bekijken op een school hier in Hobbs.

Ik zit eigenlijk achter pc om m'n werkvergunning te gaan aanvragen maar moet ook alle foto's op deze site aanpassen. De ruimte voor de foto's is nu al bijna vol. Moet ze allemaal gaan verkleinen en opnieuw invoegen. Lekker klusje, maar is uiteraard belangrijker dan aanvragen werkvergunning :-). En bovendien, het aanvragen was een doel voor deze week en de week is nog niet om!

Ben trouwens gisteravond met Sylvie naar Zumba-fitness (alleen al ff aanklikken voor de muziek!) geweest. Best pittig maar ook best leuk. Trainen (dansen) op zonnige/zomerse muziek. Een aanrader. Yep, volgende week weer!

Edwin, en z'n nieuwe crossmaatjes, willen zondag de quads gaan testen. Zal, voor alle liefhebbers, foto's gaan regelen!

  

* * Dinsdag 3 februari - 11.04 AM (NL tijd 19.04 uur) * *

We zijn alweer een week verder! De tijd vliegt hier nog steeds. Het gaat prima. Wat is er allemaal gebeurd... ff terugdenken en lezen waar ik gebleven ben....

Tussen de auto en mij gaat het beter. Ik rij. Nog niet helemaal van harte maar het begin is er. M'n band van de fiets is na 2 keer gebruiken al lek dus ik moet nu wel met de auto. Ik heb in principe elke dag de auto bij huis. De mannen rijden gezamenlijk naar het werk en de mannen die hier zonder partner zijn rijden. Prima opgelost.

Inmiddels hebben we ons social security nummer en kan ik de aanvraag voor een werkvergunning gaan invullen. Heb er nog niet naar gekeken maar dat is een doel voor deze week. Schijnbaar is het een vragenlijst welke je samen met $350,- moet opsturen. Vervolgens zal het nog zeker 3 maanden duren voor je deze vergunning krijgt. Wat er voor me te doen is weet ik nog niet maar dat zie ik tegen die tijd wel. Doordat we het security nummer hebben konden we gisteren een bankrekening openen. Hebben 'slechts'  2,5 uur bij de bank gezeten voor het openen van 2 rekeningen maar het is geregeld. Wat raar is is dat je security nummer zeer geheim is. Anderen zouden hiermee je identiteit kunnen 'stelen'. Gisteren kreeg ik het originele papiertje per post. Op de envelop staat groot wat er in zit en het is slechts een papiertje. Je wordt eigenlijk verzocht dit origineel op een veilige plek te bewaren en het nummer uit je hoofd te leren.

Afgelopen weekend (zaterdag) zijn we met Marc en Sylvie naar Midland geweest. Onderweg een paar motorzaken bezocht want Edwin heeft inmiddels z'n quad. Dus helm, bril, laarzen en body protector zijn aangeschaft. Nu nog een aanhangertje en het 'feest' kan beginnen. In Midland hebben we verder een winkelcentrum bezocht maar niet veel bijzonders gekocht. Alles is bijna hetzelfde en erg leuk winkelen zit er niet in. Laat staan lekker een kopje koffie op een zonnig terras. Niet te vinden hier, terwijl het weer er zo geschikt voor is!!!  Onderweg koffie gedronken bij Starbucks; onze eerste keer sinds ons amerikaanse leventje (helaas geen Starbucks in Hobbs). Vervolgens een broodje van Domino's Pizza en we konden weer verder.

Zondag heeft Edwin z'n quad opgehaald met Marc. Hij heeft een Pick-up en daar kan de quad in. Rond een uur of 4 waren ze terug. Rondje gereden door de straat en daarna met een aantal buren gekeken naar de Superbowl. Geen barbeque bij ons want het was te koud. Helaas. Na de wedstrijd even langs de Mac en weer een goed diner op tafel getoverd. Ach, t was weekend... Verder eten we goed en gezond!

Over 2 weken is er weer een feestdag op maandag. Edwin heeft de vrijdag ervoor vrij genomen en we willen een weekend weg. De planning is Dallas, zo'n 5 uur rijden vanaf hier. Ik hoorde vanmorgen dat het dan valentijnsweekend is en dat veel hotels misschien al vol zitten. Dus ik ga maar 's kijken of er nog iets beschikbaar is.

En trouwens, ik kom net terug van de sportschool. Ja, ja... Ben er nu in 1 week al 3x geweest en m'n conditie is niet best maar er wordt aan gewerkt. We gaan elke keer met z'n vijfen en dat is naast heel nuttig ook heel gezellig. Heb spierpijn maar dat zal tzt wel over moeten gaan. Hoop ik.

  

* * Maandag 26 januari -  4.08  PM (NL tijd 04.08 uur) * *

Just another day @ home en alle tijd voor een kleine update. Ben vandaag voor het eerst sinds ons verblijf in Hobbs eerder wakker geworden dan de zon! Die heb ik vandaag nog niet gezien, sterker nog, tis mistig! Hollands uitzicht. Volgens weeronline wil het morgen zelfs -1 worden terwijl we gisteren nog volop hebben genoten van zomerweer. We hebben de inwoners van Hobbs verbaast (verrast?) door met ons 4-en, met Wouter en Sabine, Hobbs te verkennen per fiets. Als soort van bezienswaardigheid hebben we zo'n 15 km gefietst, lekker! Fietsen is hier absoluut niet normaal, laat staan een fietspad. Voor ons gevoel hebben we op de autobaan gefietst (qua ruimte, niet qua drukte). Onderweg hebben we wat boodschappen gedaan voor onze eerste echte barbeque! Biertje & Margerithaatje erbij, helemaal goed! Heerlijk eten en een heerlijke dag!

We hebben nu dus onze eerste ervaring met het verzamelen van eten voor een perfecte bbq. Het is wennen om vlees te halen in bijv. een Walmart. De verpakking is groot en het is veel, heel veel. Bij het zien van die grote stukken vlees vergaat ons bijna de eetlust. Zullen moeten wennen aan het formaat van verpakkingen hier want het is wel erg lekker. Het eten is hier goed maar wat ons opvalt is de prijs! Het koken van een gezonde maaltijd is duur. Bij de meeste Fastfood ketens heb je voor een paar dollar en menu, duidelijk veel goedkoper dan het koken thuis. Dat zal de reden van het formaat van de mensen dan wel zijn. Huge!!!!

Verder hebben we inmiddels onze eerste online aankoop gedaan. Een oplader voor m'n camera.... Geen idee waar deze bij alle verhuizingen/overnachtingen is gebleven. Boekelo, Almelo, Amsterdam...?? De tweede aankoop zal, hopelijk voor Edwin, niet lang op zich laten wachten. Hij is, samen met collega's, een fanatiek bezoeker van Ebay. Ze willen allemaal een quad. Denk dat er binnenkort in elke garage een exemplaar staat. Je ziet ze hier veel, tis mooi mannen-speelgoed voor in de woestijn.... vinden ze.

Inmiddels zitten we hier vandaag 3 weken. De eerste feestjes zijn geweest, gezellig! Als het weer komend weekend opnieuw zomers is dan is de eerstvolgende bbq bij ons tijdens de Super Bowl 2009. Opnieuw een amerikaanse happening (finale competitie American Football) en is iets wat Edwin in NL al redelijk volgde. Ben benieuwd!

Nu eerst boodschappen doen. Per fiets. Nog steeds is er geen klik tussen de auto en mij....

  

* * Dinsdag 20 januari - 6.07 PM (NL tijd 02.07 uur) * *

We hebben het leuk! Hebben een heerlijk weekend achter de rug waarin we wat in huis hebben gerommeld en gisteren hebben we voor het eerst de toerist uitgehangen in de Carlsbad caverns. Het is 'slechts' 1,5 uur rijden en dit is 1 van de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden vanuit Hobbs. Het was heerlijk om er even met z'n 2-en op uit te gaan en het is verrassend hoe de natuur/omgeving hier veranderd na ongeveer een uur rijden. Prachtig!

Vanmorgen is Edwin weer naar het werk gegaan en ik heb voor CNN gezeten om de inauguratie van Barack Obama te bekijken. Wat een happening. Twee uur voor aanvang van het officiele gedeelte is internet ermee gestopt en sinds een uurtje werkt het weer (na een uur of 6 niet). Een storing of plat gelegd?? Ik heb geen idee maar onhandig was het wel.

Ben na het Obama spektakel voor het eerst alleen met auto naar de Walmart geweest (heb afgelopen weekend zowaar geoefend) en tjee, wat een auto. Gelukkig is de weg, en zijn de parkeerplaatsen, bijzonder ruim. Heb geen brokken gemaakt maar moet erg wennen aan het rijden in een grote automaat. Wat onhandig! Ik heb duidelijk nog wat oefening/ervaring nodig. Morgen nog maar 's proberen. Heb, per ongeluk, te hard geremd waardoor e/a security systeem in de auto begon te praten... Geen idee wat t me allemaal wilde mededelen maar in m'n hoofd zag ik alle sirenes etc al aankomen... Auto is uitgevoerd met een systeem, zgn. Onstar (een link voor de geinteresseerde...), waardoor ze je overal kunnen zien/vinden. 1 druk op een knop en alle hulptroepen worden automatisch opgeroepen. Ook als je totaal de weg kwijt bent (letterlijk!) kunnen ze je telefonisch (ook in de auto uiteraard) navigeren naar je bestemming. En nee, dat is er niet speciaal voor mij ingezet (ik hoor sommigen denken....) maar dit zit in alle auto's (is iets wat de werkgever verplicht gesteld heeft). Zo kan je ook buiten de auto bellen en kunnen ze je auto, op afstand openen als je de sleutel in de auto hebt laten liggen... Errug handig!!!

Het weer is nog steeds super. Na een paar frissere dagen is het de afgelopen 3 dagen weer rond de 20 graden. 's Avonds koelt het erg af en sinds 3 dagen maken we gebruik van onze haard. Tis perfect, overdag is het volop voorjaar en 's avonds heb je de knusheid van de winter. 

Het werk bevalt Edwin goed. Er zijn hier en daar wat dingen die anders gaan dan afgesproken zijn (en tja.... dat waren we niet gewend ;-)) maar ze houden t voorlopig op opstartprobleempjes. De tijd zal t leren laten we maar zeggen...

Een ding wat ons tot dusver erg verbaast is bijvoorbeeld het absolute milieu-onvriendelijke leven hier. Scheiden wij in klein NL bijna 'al' het afval en loopt iedereen met een kratje/shopper om je boodschappen mee te nemen... Nou, hier gaat alles (ook glas) in de plastic vuilniszak en in de afvalcontainer. Bij vertrek supermarkt loop je met tig plastic tassen weg. Gisteren slechts 14 boodschappen in wel 6 plastic tasjes. Niet dat wij enorm met het milieu bezig zijn maar dit is absolute waanzin. Trouwens, met minder dan 20 boodschappen kan je naar een zgn 'speed' kassa. Waar het woordje 'speed' voor staat is ons niet helemaal duidelijk, iedereen (m.n. de caissiere) heeft hier absoluut geen haast....

Ook opmerkelijk, het kopen van alcoholische dranken. Doen we zelden (....) maar vraagt wat oplettendheid. Indien de caissiere onder de 21 is mag ze je het niet verkopen. Er moet een manager bijkomen, je moet je legitimeren (je moet ouder zijn dan 21 jaar en zelfs al ben je zichtbaar ouder dan 21 je moet je legitimeren), je geboortedatum moet in de kassa worden getikt en vervolgens wordt het bij de uitgang nogmaals 'soort van' gecheckt. Tevens mag er geen alcohol gekocht/verkocht worden op zondagochtend. Het moment dat de meesten in de kerk zitten. Wapens en kogels kan je zonder probleem kopen (nog niet gezien bij de Walmart trouwens) maar alcohol.... Raar.

Tenslotte hebben we sinds vorige week meer dan 150 TV zenders. Voor 't idee een paar; Food Network, TV Guide Channel, Home & Garden, Home shopping Network, Golf Channel, Speed Channel, Discovery Channel, Discovery kids, Discovery Health, The Weather Channel, Soap channel (hoera!!!) etc. Maar al met al is er uiteindelijk nog niets leuks op. Een avondje lekker voor de TV hangen lukt hier zelfs met de ruim 150 zenders niet. Ons internet is (nog) niet snel genoeg om via 'uitzending gemist' programma's te kijken maar inmiddels zijn we er wel achter dat het wel mogelijk is om alle NL programma's (een dag na uitzending in NL) te downloaden om deze vervolgens, via laptop, op TV af te spelen. Zo kunnen de heren gezamenlijk Studio Sport kijken. Echt, de techniek staat voor niets!  

  

* * Vrijdag 16 januari - 9.35 AM (NL tijd 17.35 uur)  * *

Jahaa, container met de 250 kilo 'bagage' is er! Toch leuk om te zien wat je ruim 2 maanden geleden allemaal ingepakt hebt. Heerlijk om wat meer eigen dingen in huis te hebben, het echt eigen maken van ons huis kan beginnen en alle lege kasten (enorm veel bergruimte!!) kunnen worden volgepakt.

Edwin zit inmiddels in het echte leven en vertrekt 's morgens met collega's/buurmannen richting het werk te Eunice (ruim een half uur). Zijn eerste werkweek zit er al weer bijna op. Klaar voor een lang weekend. Maandag is iedereen vrij vanwege Martin Luther Kingdag, een nationale feestdag.

De week is redelijk voorbij gevlogen. Heb vele mensen over de vloer gehad. Niet alleen voor koffie maar vooral voor het maken en regelen van dingen. Zo is de wasmachine gemaakt, is er iemand geweest om het huis met gif in te spuiten tegen ongedierte (binnen en buiten, komen elke maand...), de waterzuivering is geplaatst (waarvoor de dag erna iemand moest komen ivm lekkage), is de 'cable-guy' geweest (na 4 dagen, schijnt normaal te zijn dat mensen hun afspraken niet nakomen...) en zijn de verhuizers geweest.

En waar nog het meeste tijd in gaat zitten is internet!! Wat ideaal. Al vele uren via skype/Msn met het thuisfront gesproken en middels webcam het huis laten zien. De amerikaanse buren moeten inmiddels raar over me denken als ik weer met laptop en koptelefoon op straat sta....

  

* * Zondag 11 januari - 8.26 uur PM (NL tijd 4.26 uur) * *  

Weinig bijzonders te melden. Het zijn lekkere dagen, overdag volop zon ('s avonds wel koud) en volop shoppen... We lopen tegen allerlei praktische dingetjes aan die we missen maar uiteindelijk zal de 'verzameling' compleet zijn. Dag naar Lubbock (Texas) was gezellig, zijn geslaagd voor enorme barbeque! Bij thuiskomst nog een borrel gedronken bij Marc en Sylvie en de dag was weer voorbij. Verder heeft Edwin de eerste kilometers met z'n nieuwe auto gemaakt, ik nog niet, ik wil eerst oefenen met het besturen van een automaat en gelukkig is er rondom Hobbs volop ruimte om daadwerkelijk te 'trainen'.

Morgen is Edwin z'n eerste werkdag hier en hij vindt het prima. Ik mag thuis wachten op monteur voor wasmachine, installateur telefoon en TV. Ieder z'n taak! Hoop dat ze op tijd komen zodat ik nog weg kan maar ach, ik heb nog 103 weken om andere dingen te doen....

Gek, we zijn hier morgen nog maar een week... Voelt al veel langer!

Maar goed, de eerste foto's van de auto zijn zojuist toegevoegd. Aan de mail/chat te zien wordt hier naar uitgekeken. Dus bij deze; ze staan online!!!

   

* * Zaterdag 10 januari 2009 - 6.15 uur AM (NL tijd 14.15 uur) * *

Tis vroeg, heel vroeg en ben weer wakker! Kan nog steeds niet wennen aan het tijdsverschil en wetende dat in de ochtend vrienden en familie online zijn ga ik er toch maar uit. Heb zojuist mail van Judith gekregen met foto's van de kids op slee en ijs.... Wat een verschil met hier! Mis het hollandse weer niet, Judith & Co wel!

Hier verder alles goed! We hebben de afgelopen dagen enorm genoten van het perfecte voorjaarsweer. Heb zonnebrand en slippers gekocht in de Walmart (enorme supermarkt waar we inmiddels de weg al aardig weten). Heb hier nu alleen laarzen en dat is echt te warm. Wanneer onze spullen aankomen is nog niet duidelijk. Met een beetje geluk volgende week maar tot die tijd redden we ons prima met de spullen die we zelf hebben meegesleept.

In huis zijn nog een paar kleine dingen die geregeld moeten worden; telefoon, TV, reparatie wasmachine, waterpomp oid (hiermee krijgen we beter water uit douche en een speciaal kraantje voor drinkwater) en ook hier wordt aan gewerkt.

Edwin heeft gisteren aan het einde van de dag z'n nieuwe auto opgehaald. Helemaal happy! Ik verwacht dat hij zo opstaat en buiten gaat spelen met z'n nieuwe aanwinst. Wat een bak zeg! Zal een foto maken zodra het licht is buiten.

Gisteravond zijn we uit eten geweest met het zgn. Key-team bij een mexicaans restaurant. Belachelijke porties... helaas geen camera. Heb 1/5 van het hoofdgerecht opgegeten en de rest kon terug. Niet normaal! Maarrrr, de eerste Margeritha is genuttigd en die zijn hier echt fan-tas-tisch!!!

Vandaag gaan we met Sabine & Wouter en Sylvie & Marc een dagje naar Lubbock. Kleine 2 uur rijden. Ben benieuwd....

De afgelopen dagen elke dag geluncht bij de Subway of een vergelijkbare broodjeszaak. Lekker! Gistermiddag zijn overigens de eerste plannen om te sporten gemaakt.... Tot dusver alleen de plannen. Sportkleding zit nog in de container we kunnen dus nog niets.... Helaas... haha!!

   

* * Donderdag 8 januari 2009 - 8.00 uur AM (NL tijd 16.00 uur) * *

Goedemorgen voor ons en goedemiddag voor jullie! De dag is vroeg begonnen! Allebei om 6 uur klaarwakker en zijn maar opgestaan. We moeten blijkbaar nog even wennen aan de 8 uur tijdsverschil. Zodra we Skype opstarten zien we onze buurtjes allemaal online, iedereen is vroeg vandaag! 

Gisteren hebben we een heel rustig dagje gehad. 's morgens eerste de mail gecheckt en alles gelezen. De eerste chat-berichten vliegen over en weer. Lekker hoor, voelt allemaal toch alsof je niet heel ver van huis bent!

Om 13.00 hebben we hier in huis allemaal informatie gekregen van een zgn. re-location manager. Zij is ons aanspreekpunt als het gaat om advies/vragen mbt rijbewijs (wat we hier opnieuw moeten halen door een theorie examen af te leggen), een social security nummer (heb je nodig anders kan je niets; geen rekening openen, niet werken, geen mobiele telefoon aanvragen etc), medische hulp en wat al niet meer.

Vervolgens hebben we nog lekker van het zonnetje genoten en foto's geplaatst op de site en Hyves. Leuk om reakties te krijgen!

's Middags is Edwin met collega's meegegaan om auto's op te halen. Helaas is de onze er nog niet en is er ook geen huurauto beschikbaar. Beetje onhandig, we zijn voor boodschappen afhankelijk van auto's van anderen. Degene die inmiddels hun auto wel hebben genieten zichtbaar van hun nieuwe forse speeltjes. Enorme auto's!!

Verder heeft onze wasmachine het na 1,5 wasbeurt opgegeven... Ook niet handig maar ach, genoeg bekenden in de buurt om daar een wasje te draaien.. En die grote wasmachines doen slechts een half uur over een programma. Ideaal!

Goed, nu maar 's ontbijten. Brood en koffie smaakt hier prima. Heb in de Walmart WASA crackers gevonden en we hebben hollandse kaas. Je ziet, we zijn al echt aan 't inburgeren ;-)

Verder maar 's kijken wat deze dag brengen gaat. In elk geval zon want die is er nu al!!!!!

   

* * Dinsdag 6 januari 2009 * *

We zijn er!!! Onze koffers zijn nog niet eens allemaal uitgepakt maar hierbij toch ff een kort eerste bericht.

Na een prima reis zijn we vanmorgen rond de klok van 4 uur (NL tijd) in ons nieuwe huis aangekomen. De eerste indruk is helemaal goed! Het huis, de wijk en de sfeer onderling is super!

De eerste boodschappen zijn inmiddels gedaan en we genieten van 't weer. Tis zonnig! De rest van de week wil het nog beter worden en dat wil zeggen warmer dan 25 graden. Dat klinkt als muziek in m'n oren zeker nadat ik de berichten (en foto's) over het winterweer van jullie via de mail heb gezien/gelezen! Heb net op eigen patiootje heerlijk van t zonnetje genoten!

Het programma voor de rest van de dag is nog niet helemaal duidelijk. We hebben net wat gegeten bij Wouter en Sabine en nu moeten we de rest van de spullen uitpakken. Straks nog meer boodschappen doen en huurauto ophalen (eigen auto is er nog niet). Vanavond hebben we onze eerste borrel bij jarige collega, en uiteraard ook bijna buurman. Ik weet zeker, t wordt hier gezellig!

Moet nu echt verder.... Groeten vanuit Hobbs en liefs voor jullie!!!

P.s.; we zijn gisteren vanuit Midland opgehaald met een limo! Onze eerste stop was een diner bij de Mac. Het eerste fastfood zit erin!! 

 

 

to Top of Page